(Update) Pontje vaart vandaag niet meer i.v.m. lekkende accu; schipper en brandweerman onwel

Het pontje dat tussen Hattem en Zwolle vaart heeft te kampen met een lekkende accu. Vanochtend werd de hulp van de brandweer ingeroepen vanwege een mogelijk gaslek. De brandweer was voor 09.15 ter plaatse om poolshoogte te komen nemen aan boord. Voor de zekerheid zijn mensen die op dat moment aanwezig zijn op hun bootje in de haven, uit voorzorg van boord gehaald. Ze werden opgevangen in het havengebouw.

Lekkende accu
Uiteindelijk bleek het pontje te kampen met een lekkende accu. Hierbij kwam zwavelzuur vrij dat de geur van rotte eieren verspreidt in het havengebied. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laat via Twitter weten dat de schipper en een brandweerman onwel zijn geworden door de damp die vrijkwam. Ze maken het nu naar omstandigheden goed en worden in de gaten gehouden door het ambulancepersoneel, dat inmiddels ter plaatse is. Het publiek wordt door de politie op afstand gehouden.

Vandaag van het pontje niet meer uitvaren. Verder is het Apeldoorns kanaal afgesloten voor (plezier)bootjes.

Update: Rond half 1 was de geur weer verdwenen en konden de monteurs aan boord om de schade te herstellen. ’t Kleine Veer is naar verwachting de rest van de week uit de vaart. Het pontje wordt momenteel hersteld. Fietsers kunnen gebruik maken van de rode fietsbrug.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in