van Wijnen-Smash ’70 voor het eerst landskampioen tafeltennis!

De tafeltennissers van van Wijnen – Smash’70 uit Hattem zijn zondagavond landskampioen geworden. In de spannende finale werd TaVerZo uit Zoetermeer met 3-1 verslagen. Het is voor de Hattemers de eerste keer dat ze de Eredivisie winnen. (tekst gaat na video verder)


Vooraf hadden de supporters uit Hattem nog weinig hoop op een overwinning: TaVerZo maakt gebruik van drie buitenlandse topspelers, terwijl Hattem ‘slechts’ รฉรฉn buitenlander inhuurt en voor de rest met Nederlandse spelers speelt. TaVerZo was dan ook ruimschoots favoriet.

‘Maar Viktor Brodd, onze topspeler, moet gewoon zijn twee wedstrijden winnen’, sprak voorzitter Bastian Evers. ‘En dan hoeven we nog maar een van de drie andere partijen te winnen. Het kรกn dus wel.’ Toch zag het begin er weinig hoopvol uit: Michel de Boer verloor zijn partij kansloos. Viktor Brodd deed echter wat van hem verwacht werd en bracht de stand gelijk.

Hattemer zorgt voor sensatie
Vervolgens was het publiekslieveling en Hattemer Martijn de Vries die voor een sensatie zorgde. Luid aangemoedigd door de 150 afgereisde Hattemers versloeg hij zijn tegenstander.

Voor Viktor Brodd bleek het vervolgens een koud kunstje om dit af te maken. In zijn partij kwam hij geen moment in de problemen.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in