Ontwaakt sluit Kindermuziekweek feestelijk af

Het was op woensdagmiddag 10 april weer een drukte van belang in MFC De Marke bij een nieuwe editie van Het Grote Muzieklab die Muziekvereniging Ontwaakt organiseerde. Ook dit jaar verbond de vereniging zich weer aan de landelijke Kindermuziekweek met een middag vol muzikale workshops met als doel het enthousiasme bij kinderen aan te wakkeren om muziek te gaan maken.
Kinderen uit Hattem konden zich gratis inschrijven voor deze workshops en daaropvolgend nog twee gratis muzieklessen, waarin zij een eerste kennismaking met de wereld van muziek krijgen. De vereniging zet zich hiermee actief in om het maken van muziek zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle kinderen in Hattem.

Muzikale kennismaking
De workshopmiddag werd geopend door HUB Hattem met een energieke beweegactiviteit op het Kindermuziekweeklied. De deelnemers gingen daarna in groepjes kennis maken met de veelheid aan instrumentarium bij de vereniging, met het bespelen van een instrument en met leuke weetjes over muziek tijdens de Kindermuziekweekquiz. Voor deze middag sloeg de vereniging de handen ineen met docenten van Tact Muziek en Willem Gunneman om de kinderen kennis te laten maken met de vereniging en het maken van muziek.

Beginnend en ervaren sluiten samen af
Op vrijdagavond 12 april stond het podium bomvol met leerlingen die in de afgelopen tijd zijn gestart bij de vereniging. Samen met de Experiband lieten zij zien hoe leuk het is om muziek te maken en vooral hoe gaaf het is om dat zo snel al in een orkest te kunnen doen. Tijdens deze feestelijke afsluiting stonden ook de nieuwe deelnemers aan Het Grote Muzieklab op het podium om te laten zien hoe leuk het is om samen muziek te maken via een bodypercussie optreden en werd er samen met de leerlingen en leden van de vereniging het speciaal voor de Kindermuziekweek geschreven lied ‘Energie’ gespeeld. Niet alleen op het podium, maar ook in de zaal werd enthousiast meegedaan. De vereniging kijkt terug op een zeer geslaagde middag en avond vol lachende gezichten, rode wangen, maar vooral hele enthousiaste kinderen.

De jeugd heeft de toekomst
Muziekvereniging Ontwaakt wordt op het gebied van jeugd ondersteund door Jeugd Support Ontwaakt. Een stichting waar supporters van de vereniging voor slechts 30 euro per jaar de jeugd kan laten groeien. Zo worden de activiteiten van Het Grote Muzieklab financieel ondersteund, maar ook de aanschaf van instrumentarium en leuke jeugdactiviteiten. Via www.stichtingjso.nl is het mogelijk om ook supporter te worden.

De avond werd feestelijk afgesloten, door de overhandiging van een cheque voor een jeugduitje, die door Mila, Twan en Hidde namens de jeugd van de vereniging in ontvangst werd genomen. Zij speelden dit jaar een centrale rol in de promotie van Het Grote Muzieklab, door het maken van een leuk filmpje dat te vinden is op de social media kanalen van de vereniging.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in