Ouderen en ondernemers in Hattem krijgen bloemetje

De afgelopen maanden is een voorbereidingscomité druk geweest met festiviteiten om het feit dat Hattem 75 jaar geleden is bevrijd te vieren. Vanwege de Coronamaatregelen zijn al deze activiteiten afgelast, maar de leden van het comité wilden wel iets doen en besloten de vrijheid met bloemen te vieren. Een initiatief dat de samenleving verbindt en het saamhorigheidsgevoel versterkt. Samen Hattem zijn.

In het Programma Hattem Actueel van 18 april vertelde Klaas van Dieren, voorzitter van de HAVO hierover: “Zou het niet mooi wezen om de vrijheid te vieren met bloemen? Wij dachten hierbij aan ouderen in de maatschappij die weinig bezoek krijgen. Wat is er mooier voor hen om een bloemetje te krijgen?”

Een bedrijf heeft 2.000 bloemen gedoneerd bestaande uit oranje rozen en lelies. Ronduit Hattem, HAVO, het 4-5 mei comité, Hattemer Oranje Vereniging,  Gemeente Hattem, RegioBank/Bultman-Hartholt Assurantiën & Hypotheken, de Hattemer, Flower Rebels en JM reclame hebben gezamenlijk ervoor gezorgd dat er mooie boeketten zijn gemaakt die aan bewoners en verzorgenden van de Hof van Blom, Hat Baken en Hanzeheerd de Bongerd zijn uitgedeeld. Ook waren er boeketten voor ondernemers in de binnenstad om hen een hart onder de riem te steken.

Luister hier het interview met Klaas van Dieren na (begint bij 41.50 m):

https://rtvhattem.nl/uitzending-gemist-ra/hattem-actueel-d-d-2020-04-18/

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in