Kaartverkoop benefietconcert Syrië/Turkije van start

HATTEM – Op zaterdag 1 april om 20.00 uur vindt in de Hattemse Grote- of Andreaskerk een benefietconcert voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië plaats. Zo’n honderd muzikanten en zangers voeren A Mass for Peace van Karl Jenkins uit. Publiek is daarbij meer dan welkom, de kaartverkoop is onlangs gestart.

Het zal een lange en inspannende dag worden voor het koor en de muzikanten die zaterdag 1 april de uitvoering zullen verzorgen. Precies één dag hebben zij de tijd om alle noten op de goede plek te krijgen en om er voor te zorgen dat de uitvoering ‘s avonds het publiek zal aanspreken. Maar dat hebben ze er graag voor over, al was het alleen al vanwege het doel van de dag: een mooie opbrengst voor hulp aan Turkije en Syrië. Daar droegen ze zelf aan bij met het inschrijfgeld voor dit evenement. Ook de opbrengst van de kaartverkoop voor het concert ’s avonds komt volledig ten goede aan de hulpverlening.

Veel belangeloze medewerking
De initiatiefnemer van dit huzarenstuk is de Hattemse musicus Herman Weelink:”Gelukkig hoef ik het allemaal niet in mijn eentje te doen. Hans Tijssen, ook inwoner van Hattem en dirigent van het Huygens Vocaal Ensemble en Cantabilé en de dirigenten Ragna Wissink en Jeanet Bosch uit respectievelijk Zwolle en Enschede werken belangeloos mee als repetitor, net zoals de 21 instrumentalisten van het orkest. De Christelijke Muziekvereniging draagt bij door het beschikbaar stellen van slagwerkinstrumenten. Ook vanuit de Zwolse Ulu moskee wordt  muzikale medewerking aan deze uitvoering verleend. Super, dat deze en zoveel andere mensen, zonder er één cent voor te vragen hun muzikale steentje willen bijdragen!” Toch is het Herman die ‘s avonds alle onderdelen tot één geheel moet maken en dat zal nog wel wat zweetdruppeltjes kosten, zo verzekert Herman ons.

Elke cent naar de hulpverleners
Het initiatief wordt, naast Herman,  gedragen door enkele andere Hattemers die verschillende onderdelen voor hun rekening nemen. Joost Bruggeman (sponsoring en facilitaire zaken) is één van hen: ”We kunnen tegen iedereen die deelneemt zeggen dat elke cent naar hulpverlening in Turkije of Syrië gaan en dat komt door onze sponsors. Natuurlijk moeten er wat kosten worden gemaakt voor zo’n dag. Maar de Protestantse kerk in Hattem stelt belangeloos de Andreaskerk ter beschikking, net zoals christelijke gereformeerde kerk De Veste, het Bakkerijmuseum en anderen. Maar ook voor zaken als eten en drinken doen we niet tevergeefs een beroep op onze Hattemse ondernemers. Geweldig, die spirit in onze mooie stad!”

Verschrikkelijke beelden
“Een groot deel van de opbrengst gaat naar giro 555, maar we proberen ook héél gericht hulp te bieden aan enkele zwaar getroffen gezinnen en gebieden in Syrië.” zo vult Hans Havinga (PR en perscontacten) aan. ”Via enkele Hattemers die uit die streek komen, doen we een poging om de ergste nood voor deze slachtoffers te verlichten. Tijdens één van onze voorbereidende vergaderingen hebben we ons door hen laten bijpraten. De beelden die we te zien kregen zijn echt verschrikkelijk. Het zou mooi zijn wanneer ze merken dat we in Hattem aan hen denken en gul om ze geven.”

Kaartverkoop van start
Ilonka Stoppelenburg onderhoudt het contact met alle aanmelders en is verantwoordelijk voor de kaartverkoop: ”We zitten inmiddels op zo’n tachtig deelnemers en daar zijn we al heel blij mee. Het zal nog een hele operatie worden om iedereen op het juiste moment op de goede plek te krijgen, maar gelukkig hebben we veel ruimten tot onze beschikking gekregen in en rond de Andreaskerk. We zijn blij dat nu ook de kaartverkoop van het publiek van start is. De entree kost € 20,- (excl. transactiekosten). Tickets zijn te bestellen via
https://www.ticketkantoor.nl/shop/scratchhattem, maar ook deelname als zanger is nog mogelijk”
Ilonka sluit enthousiast af: ”We hopen op een volle kerk en een mooie opbrengst voor de getroffenen. Dus gebruik die link, of bestel via de QR-code hieronder!”

Alle informatie over het evenement voor deelnemers en publiek is te vinden via http://tinyurl.com/info-scratch-hattem .

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in