Slordig Z&PC Hatto Heim gaat kopje onder

De waterpoloheren van Z&PC Hatto Heim liepen dit weekend sinds lange tijd weer eens tegen een nederlaag aan. Octopus won met 5-6 in Hattem. Beide ploegen gingen de eerste periode gelijk op, maar Octopus wist wel om te springen met de kansen. In de laatste minuut van de periode scoorden de gasten prompt twee keer.

Hatto Heim kwam in de tweede periode terug. Het spel was niet goed, passes kwamen amper aan, de aansluiting van achteruit bleef uit en kansen werden niet verzilverd. Desondanks trok Hatto Heim de stand gelijk door doelpunten van Wim Mensink en Jan-Willem Kroeze. Toch waren het de gasten uit Wapenveld die vlak voor het einde van de periode weer tot scoren kwamen, 2-3.

Rick Mensink schoot in de derde periode al snel weer de gelijkmaker tegen de touwen, vervolgens kwam Hatto Heim voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Jord Hutten scoorde uit een manmeersituatie. Toch was het weer Octopus die in de laatste minuut van de periode toesloeg. De Wapenvelders kwamen door het slordige spel van Hatto Heim in de laatste dertig tellen van deze periode tweemaal tot scoren. Hierdoor kon Hatto Heim weer van voor af beginnen.

In de slotperiode overleefde Hatto Heim tweemaal achter elkaar een manmindersituatie en kreeg het even later zelf een manmeersituatie. Geheel in de trant van de wedstrijd sprong Hatto Heim hier niet goed mee om en leek het lot van de thuisploeg even later bezegeld toen Wim Mensink een strafbal veroorzaakte. Het buitenkansje werd binnengeschoten door de gasten, 4-6 De aansluitingstreffer van Peter Luchtenberg in de slotseconden kwam te laat.

Periodestanden: 0-2, 2-1, 2-2, 1-1.
Doelpuntenmakers: Jord Hutten, Jan Willem Kroeze, Peter Luchtenberg, Rick Mensink, Wim Mensink (Allen 1x).