Reaal Dronten pakt eerste zege tegen vv Hattem

Reaal Dronten heeft tegen VV Hattem de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De hekkensluiter streed deze middag echt als team. In de 3e minuut werd Reaal aanvaller Nordin Hettinga gehaakt en neergelegd in het vijandelijke strafschopgebied en kreeg Reaal Dronten een strafschop te nemen wat resulteerde in de snelle 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten.

Aan de andere kant ging de bal niet op de stip toen Hattem-aanvaller Rabi Ezzat neerging bij een charge van Giovanni Wegman. De scheidsrechter zag hier geen overtreding en gaf zelfs de aanvaller van vv Hattem een gele kaart vanwege een opzettelijke schwalbe. De Hattemers reageerden furieus en ontketend op deze beslissing en voerden het tempo op om Reaal Dronten terug te dringen.

In de 10e minuut kreeg vv Hattem op randje strafschopgebied een vrije trap te nemen die met uiterste precisie door Silvan Kersbergen werd genomen. Met een geweldige reflex bracht Reaal doelman Angelo Brink redding door deze vrije trap tot corner te verwerken.

vv Hattem kregen halverwege de eerste helft nog drie corners te nemen, maar de verdediging van Reaal Dronten hield stand. Vlak voor rust doken de aanvallers van vv Hattem dreigend en supergevaarlijk op voor het Reaal doel.

Nadat een inzet van Hattemer Felix Noordberger werd geblokt vergat Lawrence van der Beld in de rebound om de gelijkmaker aan te tekenen. In kansrijke positie schoot Lawrence van der Beld rakelings voorlangs. Bij een dieptebal op Hattem aanvaller Felix Noordberger greep Reaal doelman Angelo Brink goed in.

Beide teams verschenen ongewijzigd aan de tweede helft. Tot aan de 60e minuut hing de gelijkmaker in de lucht en trokken vv Hattem furieus ten aanval. Met vlotlopende aanvalsgolven werd de verdediging van Reaal Dronten zwaar onder druk gezet, Reaal Dronten hields met bloed, zweet en tranen stand.

Een vrije trap van Felix Noordberger werd stijlvol door Reaal-doelman Angelo Brink onschadelijk gemaakt. Na een slippertje van Remco Drenth vergaten de Hattemers Felix Noordberger en Mijar Rojer de trekker over te halen.

In de 52e minuut liet Reaal doelman Angelo Brink opnieuw zijn klasse zien door met zijn vuisten een voorzet van Maikel Rave te pareren. Nadat er schoten uit de tweede lijn werden geblokt en weggewerkt kwamen de Reaalisten met strijd, inzet en passie onder de druk uit.

Bij een tegenstoot van Reaal Dronten kwam de doelman van vv Hattem onbeholpen zijn doel uit en tastte hij volledig mis, maar helaas wisten de Reaal aanvallers hier niet te profiteren. In de 60e minuut raakte het sportpark in Dronten in vuur en vlam toen Kevin Dolman met een schitterende verwoestende droge knal toesloeg voor de 2-0 voorsprong voor Reaal Dronten.

Er waren nog wat Hattemer plaagstootjes en speldenprikjes te zien, maar de Reaalisten toonden mentaliteit en karakter. Tot driemaal liet Reaal doelman Angelo Brink zijn klasse zien door inzetten van Lawrence van der Beld en Hajk Talaljan te pareren en onschadelijk te maken.

In een hoog tempo golfde het spel op en neer, waarbij Hattem aanzette, maar Reaal telkens in de omschakeling attent en supersnel reageerde. vv Hattem Hatteme ontketende nog een allerlaatste wanhoopsoffensief, maar het wilde niet meer lukken met de blauw gelen.

Sportuitzending gemist of terugluisteren?