Kleurwedstrijd waarbij elke deelnemer een duurzaam prijsje wint

Na het succes van vorig jaar lanceren de Noord-Veluwse gemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam dit jaar een nieuwe kleurwedstrijd voor kinderen (en volwassenen). Deze editie staat niet alleen de woning, maar ook de duurzame tuin centraal. Zo kunnen kinderen al kleurend iets leren over de thema’s ‘klimaat & water’ en ‘energie’. De wedstrijd loopt van 18 februari tot en met 18 maart. Alle deelnemers ontvangen een duurzaam presentje. Daarnaast ontvangen de winnaars vrijkaarten voor een leuk uitje in de regio Noord-Veluwe.

Op de kleurplaat is een klimaatvriendelijke tuin en een deel van een duurzame woning te zien. Daaromheen staan woorden die nog op de juiste plek gezet moeten worden. Kinderen kunnen (eventueel samen met hun ouders/verzorgers) op zoek naar deze verschillende afgebeelde maatregelen. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe een regenwaterschutting eruitziet. Extra bijzonder aan deze kleurplaat is dat het papier van bermgras uit Nederland is gemaakt.

Afhaalpunten in de buurt
Kinderen die de komende week voorjaarsvakantie hebben, kunnen meteen aan de slag met de kleurplaat. Vanaf zaterdag 19 februari kunnen kinderen uit Hattem een kleurplaat ophalen bij één van de afhaalpunten volgende afhaalpunten:

De kleurplaat is daarnaast ook te downloaden via de website van Veluwe Duurzaam.

Prijzen
Iedereen die het leuk vindt om mee te doen, kan een kleurplaat inkleuren en opsturen. De leeftijdscategorieën zijn 3 t/m 5 jaar, 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Onder elke leeftijdscategorie van de deelnemers uit Hattem worden er prijzen uitgereikt aan de winnaars. Denk hierbij aan vrijkaarten voor een klimbos of bonnen voor een pannenkoekenhuis. Daarnaast ontvangt élke deelnemer een leuk duurzaam presentje.

Kleurplaat inleveren
Kleurplaten kunnen tot en met 18 maart ingeleverd worden bij het Stadhuis Hattem, Markt 1. Je kan dit doen door de kleurplaat in de brievenbus van het stadhuis te doen.
Of je kan de kleurplaats opsturen naar onderstaand adres. Er is geen postzegel nodig.
Kleurwedstrijd Veluwe Duurzaam
Antwoordnummer 80840
8084 ZV ’T HARDE

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in