Hattem stelt Integrale laadvisie vast en presenteert nieuwe aanbieder laadpalen

Het aantal elektrische auto’s neemt toe. Hiervoor heeft gemeente Hattem een Integrale Laadvisie vastgesteld. Zo wil de gemeente dat er voldoende laadpalen zijn voor de inwoners en bezoekers van de mooie Hanzestad. De laadvisie is een verplichting voor gemeenten maar helpt ook om de gemeentelijke ambitie om de uitstoot van Co2 te verminderen, te behalen. Elektrisch vervoer speelt hierin namelijk een belangrijk rol.

Aan de hand van de Integrale Laadvisie gaat gemeente Hattem meer laadpalen realiseren. Met de visie wil de gemeente een dekkend, toegankelijk, betaalbaar en veilig netwerk van laadpalen opzetten. Dit houdt in dat er in de gemeente zo’n 500 laadpalen komen in de toekomst.  Hiermee zijn we voorbereid op de toekomst. Veel autoproducenten gaan op middellange termijn namelijk geen auto’s meer produceren met een brandstofmotor. Samen met de provincies Gelderland en Overijssel en ongeveer 60 gemeenten, heeft gemeente Hattem een aanbesteding uitgeschreven voor het plaatsen van laadpalen. De aanbesteding voor laadpalen in de openbare ruimte in Oost Nederland gaat naar Vattenfall InCharge.

Auke Schipper, wethouder Duurzaamheid, heeft ambitie “Als gastvrije gemeente willen we voldoende mogelijkheden bieden aan bezoekers en mensen die er verblijven, om hun elektrische auto op te laden. Ook voor onze inwoners willen we de service bieden dat ze altijd terecht kunnen bij een oplaadpunt. Een goed dekkend netwerk van laadpunten en -palen draagt ook bij aan onze duurzaamheidsdoelstelling. Dit is voor Hattem heel belangrijk.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in