Voerman Museum Hattem start crowdfundactie voor ‘Armoede’

Om de aankoop mogelijk te maken van het werk ‘Armoede’ van Jan Voerman senior is het Voerman Museum Hattem begonnen met een crowdfundactie.

Als onderdeel van de wisseltentoonstelling ‘In Vervoering van Voerman’ is het schilderij nu in het Hattemse museum te bekijken. ‘Armoede’ is voor deze tentoonstelling in bruikleen gegeven door een particuliere eigenaar. En die wil het werk wel aan het Voerman Museum Hattem verkopen.

‘Goede hoop’
Met crowdfunding probeert het museum geld binnen te krijgen om “Armoede’ te kunnen kopen. En het museum heeft goede hoop dat: “de Vereniging Vrienden van het Voerman Museum Hattem een substantiële bijdrage aan de aanschaf kan leveren.”

Vroege Voermannen
Als het lukt om ‘Armoede’ aan te kopen dan is dat het tweede werk van Voerman sr. binnen korte tijd dat het museum aan de collectie kan toevoegen. Enkele weken geleden werd op een veiling in Zweden ‘De Schoenlappers’ gekocht door bestuurslid Bertus van’t Holt, die het aan het museum in bruikleen heeft gegeven. Net als ‘De Schoenlappers’ is ‘Armoede’ een schilderij dat Jan Voerman sr. aan het begin van zijn loopbaan maakte; in de jaren tachtig van de negentiende eeuw. Het gaat in beide gevallen dus om werken die je ‘vroege Voermannen’ zou kunnen noemen.

Bijdragen?
Meer weten over de crowdfundingsactie, of misschien wil je zelf bijdragen om ‘Armoede’ te kunnen aanschaffen? Mail via info@voermanmuseumhattem.nl of bel (038) 444 28 97.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in