vv Hattem op de valreep voorbij WZC

Na een vliegende start van de geel-blauwen kwam Hattem al snel in de wedstrijd op 2-0 in de Kanaalderby tegen WZC. Het liet echter gaandeweg de wedstrijd de teugels te veel vieren waardoor WZC nog voor rust de stand weer gelijk kon trekken.

Direct na rust had WZC een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar faalde steeds in de afwerking. Uiteindelijk was het Hattem dat in blessuretijd alsnog de volle winst naar zich toe trok en de wedstrijd met 3-2 wist te winnen.

Binnen 2 minuten na het beginsignaal stond Hattem al op voorsprong. Een goede aanval via Lawrence vd Bend kreeg het een hoekschop. Rick Dalhuisen bracht de bal gevaarlijk binnen. De verdediging kreeg de bal niet weg en deze kwam voor de voeten van Rabi Ezzat. Zijn schot miste richting maar kwam voor de voeten van Yannick Rave die niet lang nadacht en de bal via doelman Bos binnen tikte. WZC was even van slag en moest al snel de 2e treffer incasseren. Hattem speelde de bal goed rond en via een foute inschatting in de verdediging van WZC kwam de volledig vrijgelaten Yannick Rave vrij voor WZC-doelman Bos. Opnieuw maakte hij geen fout en schoof de bal onder de doelman door: 2-0.

WZC was wakker geschud en had vrij kort daarna de kans op de aansluitingstreffer. Via een offensief op het doel van Hattem kreeg het een aantal schietkansen maar telkenmale werden deze geblokt en de laatste inzet miste richting en ging naast. Niet veel later had Everhard Stoffer namens WZC opnieuw een kans een doelpunt te maken. Hij kreeg een vrije schietkans maar Hattem-doelman Stefan de Weerdt keek de bal vakkundig naast het doel. Na deze pogingen van WZC kreeg Hattem de nodige kansen om de score uit te breiden. Helaas hadden Mijar Rojer, Yannick Rave en Silvan Kersbergen niet de scherpte om het net te vinden.

Tegen het slot van de 1e helft oogden de Hattemers wat laconiek en zette het te weinig druk op de aanvallende intenties van WZC. Dit resulteerde kort voor het einde van de reguliere speeltijd in een doelpunt voor WZC. Na een voorzet vanaf de rechter flank wist Bernhard Drost met een goede kopbal de net iets te ver voor zijn doel staande Stefan de Weerdt te verschalken. In blessuretijd werd het nog erger voor Hattem doordat Tomas Buter met een prima afstandsschot de bal richting de kruising wist te jagen, buiten bereik van doelman de Weerdt.

Na de rust ging WZC door en kreeg het in de beginfase een aantal behoorlijke kansen. Al vrij snel na de hervatting had Kris Nitrauw de kans om zijn ploeg op voorsprong te breng. Alleen voor doelman de Weerdt was hij niet scherp genoeg. Ook Mike Nijland en Tomas Buter wisten namens WZC een aantal mooie kansen niet in een doelpunt om te zetten. Hattem wist zich te herpakken en probeerde weer grip op het spel te krijgen. Dit lukte deels en Lawrence vd Bend was dichtbij een doelpunt, zij het dat dit mede kwam omdat WZC-doelman Bos de bal niet goed uittrapte. De bal ging uiteindelijk tergend langzaam aan de voor Hattem verkeerde kant van de paal langs. Verder was er in de wedstrijd in de 2e helft “veel geschreeuw en weinig wol”- veel duels en weinig kansen.

Het venijn zat toch in de staart. Beide teams probeerden in het slot van de wedstrijd evenwel toch nog de volle winst naar zich toe te trekken. Hierdoor ontstond er wat druk op beide verdedigingen en was het soms alle hens aan dek. Hattem ging er vol voor en trainer Hans Roeland koos er voor om achterin 1 op 1 te gaan spelen en Jelmer Kooistra voorin te posteren. Dit bleek een prima keuze omdat het juist hij was die in blessuretijd in een drukke en rommelige situatie uiteindelijk het laatste tikje gaf waardoor de bal achter WZC-doelman Bos in het doel verdween.

Door deze overwinning, maar ook door de resultaten op de andere velden, deed Hattem goede zaken voor de stand. Bovendien kruipen de teams aan de kop van de ranglijst steeds dichter tegen elkaar aan en wordt het dringen geblazen. Op zaterdag 24 februari staat voor Hattem de thuiswedstrijd tegen concurrent ESC op het programma. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur

Sportuitzending gemist of terugluisteren?