Voor Hatto Heim zijn de druiven zuur

Zaterdag speelde Hatto Heim de wedstrijd tegen VEVO uit Veessen. Gezien de stand op de ranglijst kon VEVO de punten goed gebruiken om uit de degradatie- of na-competitie-zone te komen. Hatto Heim daarentegen wil graag aansluiting houden met de ​subtoppers​.

Hatto Heim begon goed via Twan van Rijssen, maar zijn voorzet kwam niet bij een ploeggenoot terecht. Jeroen Bronsink deelde namens VEVO de eerste speldenprik uit, maar zijn schot mistte de juiste richting en kracht.

Ook een voorzet van Christian de Vries kwam niet aan en een schot van Twan werd knap gepakt door keeper Rik van Putten. Daarna volgde een snel genomen vrije trap van VEVO en het was Roald van Bessen die als enige bij de les was en zomaar door kon lopen richting Django van der Landen: 0-1.

Een bittere pil voor de geel/blauwen om door even niet bij de les te zijn zo een tegendoelpunt moet incasseren. Vijf minuten later kwam het antwoord van Hatto-Heim. Maarten Teuben werd binnen de beruchte lijnen gevloerd en hij zelf schoot de strafschop hard in het doel: 1-1. Schoten van Elnathan van Dijk en Twan van Rijssen gingen naast of werden goed gepakt door doelman van Putten.

In de tweede helft zagen de toeschouwers een getergd Hatto Heim dat via Ruben Bouwhuis en Christian de Vries binnen een minuut van zich liet horen. VEVO kon alleen maar tegenhouden en met lange ballen naar voren proberen onrust te maken voor het doel van Hatto-Heim. Jeroen Bronsink en Roald van Bessen moet je geen ruimte geven en dat deden de verdedigers dan ook niet.

Toch moest Django van der Landen twee keer knap redden om zo VEVO van het scoren te houden. Twintig minuten voor tijd kwam debutant Bram Neuteboom in het veld samen met Mike Lemstra. Bram zorgde direct voor een knappe aanval, maar weer stond de keeper op z’n plaats.

Martin van de Vrugt mag van geluk spreken dat scheidsrechter Gerrevink niet de bal op de stip legde toen hij Ruben Bouwhuis onderuit haalde. Het was een zuivere strafschop, maar helaas niet in de ogen van de scheidsrechter. In blessuretijd nog een knappe katachtige redding van keeper van Puttenie zo toch de tweede treffer voor Hatto-Heim voorkwam.

VEVO was erg tevreden met het puntje, maar voor Hatto Heim waren de druiven zuur. Er moet uit een ander vaatje worden getapt om niet de top vijf uit het oog te verliezen.

Sportuitzending gemist of terugluisteren?