Voorleesdagen in Hattemse bieb

Bibliotheek Noord-Veluwe viert dit jaar de Nationale Voorleesdagen met in de regio meer dan 75 voorleesbezoeken van en aan groepen peuters en kleuters. Daarmee worden ruim 1.000 kinderen bereikt!
Bibliotheekmedewerkers gaan ook in Hattem bij peuters en kleuters op bezoek, en de kleine mensen komen op bezoek in de bibliotheek.
In Hattem zijn de voorleesbezoeken op de volgende data:

  • Vrijdag 19 januari komen er 2 kleutergroepen van G.B.S. de Zaaier in de bibliotheek op bezoek, wethouder Margriet Brouwer zal dan komen voorlezen.
  • Donderdag 25 januari komen de kleuters van de Sint Andersschool ook op bezoek in de bibliotheek.

Deze bezoeken zijn niet vrij toegankelijk. Ze zijn alleen voor de kleuters van de desbetreffende school.

Voor iedereen
Op woensdagmiddag 24 januari van 15.00 tot 16.00 uur is er een voorleesuurtje in de Hattemse bibliotheek, deze is wél vrij toegankelijk. Tijdens dit voorleesuurtje wordt er voorgelezen uit de boeken van de prentenboek top 10.

Tijdens het bezoek maken de bibliotheekmedewerkers er een feestje van en alle peuters en kleuters die in de bibliotheek op bezoek komen krijgen nog veel meer mooie boeken te zien.

Poppetje voor nieuwe leden
De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari t/m 3 februari. Het prentenboek van de Nationale Voorleesdagen Help! Een verrassing! van Mirjam Bos staat centraal.
Kinderen van 0 t/m 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen (zolang de voorraad strekt) een poppetje van het prentenboek van Bos cadeau.

Voorleespakket voor kinderopvang
De kinderopvang kon ook weer inschrijven voor het voorleespakket: hiervan zijn er meer dan 45 gemaakt! In dit voorleespakket zit het prentenboek van het jaar, een poppetje behorende bij dit boek, een poster, een kleurplaat, een voorleesgids en leuke lessuggesties.

Voorlezen is leuk!
De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.  Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen zo in aanraking met nieuwe woorden. Ze leren hoe een zin is opgebouwd en hun woordenschat wordt groter. Daarnaast is voorlezen ook gewoon heel erg gezellig. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.
Zie voor meer informatie en voorleestips bibliotheeknoord-veluwe.nl.

Voorlezen kan altijd
Voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in