Jouw telefoon wordt ‘Wonderfoon’ bij Het Baken Hoenwaard?

In alle huiskamers van bewoners van Zorgverlening Het Baken met dementie een ‘Wonderfoon.” Dát is de uitdaging van de Stichting Vrienden van Het Baken.

Wat is een Wonderfoon?
De Wonderfoon is een verouderde telefoon met draaischijf die is aangepast voor mensen met dementie. Deze groep reageert vaak positief op herkenbare zaken uit het verleden en herkénnen ook de telefoon. Ze pakken al snel de hoorn op en draaien een nummer op de schijf. En in plaats van iemand aan de telefoon te krijgen, horen zij muziek uit het verleden. Deze muziek geeft veel plezier, activeert en draagt bij aan het welbevinden van deze groep ouderen.

Schenken?
Telefoons van het type T65 (tafel) of W65 (wand)zijn hiervoor geschikt. Deze worden in een project met leerlingen van het Nuborgh College in Elburg omgebouwd tot een “Wonderfoon”. Heb jij zo’n telefoontoestel en wil je die schenken aan de Stichting Vrienden van het Baken? Neem dan contact op met Gert Drost: 06-22830572 of Jan Plender: 06-57481160. Of mail naar stichtingvriendenvan@zorgverlening-hetbaken.nl

Hoenwaard Hattem
De Wonderfoons krijgen een plaats in de huiskamer van Zorgverlening het Baken Hoenwaard in Hattem en in de regio bij Klein Rhijnvis (Hulshorst), Seewende (Nunspeet), De Voord (Elburg) en De Hullen (Oldebroek).

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in