Charlestown Jazzband bij Jazz in Hattem

Op 13 januari luidt stichting Jazz in Hattem het nieuwe jaar in met de Charlestown Jazzband. Alle leden en sponsoren van de stichting worden uitgenodigd voor een nieuwjaarstoast.

Onder het genot van een hapje en een drankje kun je elkaar een voorspoedig 2019 wensen en vanaf 16:00 uur uur geniet je van de Charlestown Jazzband.

Tot zondag 13 januari om 15:00 uur bij Dutch Golf, Konijnenbergerweg 3.
Kijk ook op www.jazzinhattem.nl


De Charlestown Jazzband is sinds 1968 de meest swingende oudestijl band uit Nijmegen. Zoals zoveel jazzbands in de jaren zestig kreeg ook de in 1968 opgerichte band de naam van de stad: Karelstad. De Charlestown Jazzband (CTJB) liet zich aanvankelijk vooral inspireren door de fameuze trompetist Bix Beiderbecke. Weldra lieten ook de invloeden van Louis Armstrong, Chris Barberen de Dutch Swing College band zich gelden in de stijlopvatting van de CTJB. Maar omdat de band, naast de vele optredens in jazzclubs, al snel een graag geziene gast in het circuit van dansfeesten werd, kregen artiesten uit het rock& roll en rhytm & blues segment als Louis Prima (Buona Sera, Oh Marie)en Fats Domino (Blueberry Hill) een plaats in het repertoire. Voegt men hieraan toe dat de band ook veel gevraagd wordt om in kleine bezetting de achtergrondmuziek bij diners en recepties te verzorgen, dan kan men spreken vaneen allround orkest dat inzetbaar is voor jazzclubs, promotiefeesten en buitenoptredens. Zelfs bij begrafenissen weten ze de juiste tonen te treffen. Door tournees in onder meer Indonesie, Zwitserland [Bellevue Hotel, Gstaad -Swiss Open Tenniskampioenschappen], Denemarken, Noorwegen, Engeland, Madeira, Mallorca, Oostenrijk, Belgie, Duitsland en Italie heeft de CTJB ruime ervaring opgedaan in het internationale circuit van jazzclubs en -festivals. Deze tijd vraagt van een jazzband met ambitie, zoals de CTJB dat heeft, naast een muzikaal topniveau ook een aantrekkelijke performance van de eerste tot de laatste minuut van het optreden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in