Waterpolodames Z&PC Hatto Heim winnen pittige wedstrijd

Zaterdag speelden de waterpolodames van Hatto Heim in Zutphen tegen de IJsselmeeuwen Een tegenstander waar nog nooit tegen gespeeld werd.

De dames begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Met twee doelpunten zorgde Aline Poeder al snel voor een 2-0 voorsprong. De verdediging lag goed en de tegenstander wist slechts eenmaal te scoren. Aan het einde van de eerste periode maakte Maria van Eikenhorst de 3-1.

Het snelle spel werd in het tweede partje voorgezet. Wousje Schutte wist al snel te scoren en Suzan Rouwenhorst benutte een strafworp. Daarna werd het spel chaotisch en kregen de dames moeite met het fysieke spel van de IJsselmeeuwen. De tegenstander wist 3 keer te scoren en de tussenstand halverwege was 5-4 in het voordeel van Hatto Heim.

De rest van de wedstrijd ging het heen en weer met doelpunten. De tegenstander ging goed van start na de rust en wist de stand gelijk te trekken. Aline Poeder scoorde opnieuw via een strafworp. De derde periode eindige met een gelijke stand van 6-6.

Het laatste partje begon goed voor de Hattemse dames, zowel Wousje Schutte als Suzan Rouwenhorst  wisten te scoren. De tegenstander wist echter ook 2 keer te scoren. De laatste minuten waren spannend, de tegenstander scoorde nog 1 keer maar door doelpunten van Aline Poeder en Wousje Schutte sleepten de dames een zwaarbevochten overwinning binnen. Eindstand van de wedstrijd was 10-9 voor de dames van Z&PC Hatto Heim.