VVD: “Hoe is het nu eigenlijk met het Zwembad de Marke?”

Vanaf de start in 2012 worstelt de gemeenteraad van Hattem met Zwembad de Marke. Het bleek niet alleen een maatje te groot voor Hattem, ook de verwachte bezoekersaantallen werden niet gehaald en de kosten waren beduidend hoger dan ingeschat. Reden voor de toenmalige raad aan om aan te dringen op een onderzoek.

“In 2015 presenteerde onderzoeksbureau Drijver & Partners hun rapport en dat loog er niet om”, aldus de VVD. Het toenmalige bestuur bleek niet in controle en het zwembad was zo goed als failliet. Hierdoor was het in de markt zetten of sluiten, gezien de jaarlijkse terugkeerde kosten van 300.000 euro, geen optie. Fractievoorzitter Gina Guldenaar geeft aan ‘dat dit zwembad al die jaren al aanvoelt als de bekende (molen)steen.’

De Raad stemde in met de door Drijver & Partners gestelde toekomstvisie. Een nieuw bestuur en directeur waren bereid hun nek uit te steken en met de adviezen uit het rapport orde op zaken te stellen. “Een compliment waard”, aldus Guldenaar.

Een moeilijkere opgave bleek het gestelde kader van 415.000 euro, met als gevolg dat er elk jaar veel geld bij moet. In de Najaarsnota stelt dit college voor het nieuw kader van de Marke van 562.400 euro aan te houden en, tegen de wens van de raad in, een deel van de lening niet af te lossen. De VVD vindt het onacceptabel dat deze raad en dit college hun verantwoordelijkheid niet neemt en zo de toekomstige generatie van Hattem opzadelt met een schuld.

@VVD Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in