Volleybaldames HVV overklast door Dynamo

De HVV-dames speelden vrijdag in Apeldoorn tegen Dynamo, een zeer jong talententeam dat waarschijnlijk over een paar jaar een stuk hoger speelt.

HVV was wederom niet geheel compleet en speelde de eerste set deels tegen zichzelf. Dynamo had een zeer sterk service die HVV slecht onder controle kreeg, waardoor de dames al snel tegen een achterstand aan keken. Zodra de pass wel aan kwam, dan had HVV kansen om te scoren. In de loop van de eerste set kreeg HVV weer iets meer grip op de passing en eigen goede service series waren ook belangrijk voor een aantal punten. De eerste set ging met 25-16 naar Dynamo.

De tweede set ging HVV beter van start, de servicedruk was goed en ook bij Dynamo ontstaan dan problemen. HVV kreeg de sprong floatservices van Dynamo iets beter onder controle. Met hard werken een aantal lange rallys wist HVV deze set binnen te slepen met 18-25.

Duidelijk was dat er wel mogelijkheden waren tegen Dynamo, maar bij HVV wel alles moest kloppen. Bij Dynamo ging het allemaal n├ęt wat makkelijker dan bij HVV. Sommige speelsters waren wel echte springveren en ook al zat de blokkering van HVV er behoorlijk goed bij, vaak leverde dit slechts een getoucheerde bal op. HVV wist regelmatig te scoren met slimme geplaatste ballen en het was zeker een spannende set. Toch won Dynamo met 25-22.

De vierde set moest het gebeuren om er nog een 5e set uit te slepen. Met wat verschuivingen in de opstelling om te proberen de pass beter onder controle te krijgen werd gestart. HVV stond al vrij snel met 5-1 achter. Maar door goede series van HVV kwamen de dames wel weer dichterbij. Het HVV niveau was wisselend, het ene moment liep het heel mooi en goed en het volgende moment kwamen de dames niet aan aanvallen toe of was er twijfel in de passing. Dynamo was overtuigender en won de set met 25-21.

Met deze uitslag heeft Dynamo de 2e positie gepakt op de ranglijst en staat HVV op plek 3. Het komende weekend is HVV vrij, maar 30 november om 16,00 uur staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen de nummer 1, HSC op het programma.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in