https://hetsalariskantoor.nl/loonadministratie-uitbesteden/

Handige tips voor je loonadministratie

De administratie is voor veel ondernemers nu niet direct het leukste klusje wat ze moeten doen. Of het nu gaat om de loonadministratie of om de Btw-aangiften, het liefst besteden ze het natuurlijk uit. Toch kan het vooral voor een wat kleiner verblijf verstandiger zijn om een deel van de administratie in eigen beheer te houden. Zo kun je flink besparen op de kosten en hoef je hier niet speciaal iemand voor aan te nemen. Omdat het voor veel ondernemers iedere maand weer een uitdaging blijkt, hebben we enkele handig tips voor je, die je kunnen helpen bij het uitvoeren van de loonadministratie.

Zorg ervoor dat je alles op papier hebt

Het overmaken van de lonen is natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen als we het hebben over het doen van onze loonadministratie. Toch zijn er nog enkele andere zaken die hierin ook een grote rol spelen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld contracten, maar ook eventuele tarieven die gelden wanneer mensen in de weekenden of avonden werken. Door ervoor te zorgen dat je alles vast hebt liggen, voorkom je dat er achteraf discussie kan ontstaan over het wel of niet correct uitbetalen van het salaris.

Zorg voor de juiste communicatie

Vooral in een klein bedrijf is communicatie onderling ontzettend belangrijk. Het kan namelijk heel goed zijn dat er door eventuele verkeerde communicatie dingen naar buiten worden gebracht, die helemaal niet kloppen. Vooral als het gaat over bijvoorbeeld een collectie bonus, is het wel van belang dat dit op de juiste manier wordt uitgelegd. Je zit er natuurlijk op te wachten dat er onderling discussies ontstaan omdat zaken niet voldoende helder zijn.

Ken de regels

Op het moment dat je de keuze maakt om je loonadministratie volledig zelf te doen, is het belangrijk dat je weet wat de rechten ook plichten zijn van zowel werknemer als werkgever. Het kan namelijk heel goed zijn dat je te maken krijgt met een werknemer die zwanger is, maar ook langdurige ziekte kan natuurlijk altijd voorkomen. Je zit er dan niet op te wachten dat je dan je zaken niet op orde hebt en voor vervelende financiële verrassingen komt te staan.

Wees verstandig en besteed het uit

Het doen van de administratie is voor veel ondernemers een doorn in het oog. Daarbij komt vaak ook nog dat ze zichzelf de tijd er niet voor gunnen en dat alles vervolgens met stoom en kokend water moet worden gedaan. Je loonadministratie uitbesteden is dus een verstandige keuze. Niet alleen weten dit soort partijen exact wat belangrijk is, maar zorgen

ze er ook voor dat alles keurig volgens de regels gebeurt. Zo hoef je geen zorgen te maken over het feit wanneer je je administratie moet doen en hoef je ook niet bang te zijn dat het verkeerd gaat. Dus doe je momenteel alles nog zelf, dan is het aan te raden om het toch echt uit te besteden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in