https://www.alpina.nl/

Wanneer we onze auto hebben verzekerd, dan kijken we hier vaak niet meer naar om. Het namelijk toch verplicht, dus veel andere keuze hebben we niet. Een gemiste kans natuurlijk! Wist je namelijk dat er jaarlijks namelijk ontzettend veel mensen de keuze maken om over te stappen van verzekeraar? Dit geldt overigens niet alleen voor de autoverzekering, maar ook voor allerlei andere verzekeringen. Niet alleen heb je door de enorme keuze uit verschillende aanbieders de mogelijkheid om je auto ergens anders vaak voordeliger te verzekeren, maar geeft het ook nieuwe inzichten over je huidige dekking. Hoe dit allemaal werkt en wat de voordelen zijn, vertellen we je in dit artikel.

Past je huidige dekking nog wel bij je auto?

Veel mensen die een nieuwe auto hebben gekocht maken de logische keuze deze Allrisk te verzekeren bij Alpina. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je na een half jaar een ongeluk veroorzaakt en volledig zelf voor de schade aan je eigen voertuig dient op te draaien. Om ervoor te zorgen dat ook deze schade wordt vergoed, is het aannemelijk dat je bij een auto tot de leeftijd van 5 jaar een allrisk verzekering afsluit. Toch zien we vaak dat ook na deze 5 jaar de verzekering ongewijzigd blijft en mensen tot in lengte van jaren hun auto allrisk verzekerd laten, terwijl dit in praktijk allang niet meer verstandig is om te doen. Een auto verliest namelijk in de eerste 5 jaar zo veel waarde, dan bepaalde schade beter door jezelf kan worden bekostigd, dan dat de verzekering dit voor haar rekening neemt.

Nieuwe aanbieders op de markt

Net als in veel andere branches geldt ook dat er zich op de verzekeringsmarkt steeds nieuwe spelers begeven. Het is daarom dus ook aan jou als consument om hier gretig gebruik van te maken. Het kan namelijk heel goed zijn dat je enkele jaren achter elkaar je autoverzekering hebt vergeleken, maar het eigenlijk nergens voordeliger een ook aantrekkelijker is. Denk dan niet dat hiermee klaar is. Het kan namelijk heel goed zijn dat er zich na al die jaren ineens een nieuwe aanbieder op de markt aandient, die een stuk interessanter is dan je huidige verzekeraar. Het is daarom dus ook belangrijk je verzekeringen jaarlijks onder de loep te nemen, zodat je niet alleen weet of je dekking nog wel voldoende is, maar ook om te kijken of er eventuele interessante aanbieders tussen zitten voor je.

Verandering in situatie

Niet alleen je auto kan natuurlijk veranderen, maar ook je eigen persoonlijke situatie. Stel dat je een kind hebt die 18 het afgelopen jaar zijn of haar rijbewijs heeft gehaald en ook gebruik mag maken van je auto? Dan kan het handig zijn eens kritisch te kijken naar je huidige verzekering. Waar je met een wat oudere auto kiest voor een WA-verzekering, kan het in dit geval juist wel aan te raden zijn om een stapje omhoog te gaan. Want je kunt je auto na het aanvragen van een eendagskenteken verzekeren via Alpina wel bij een RDW-keuringsstation hebben laten keuren, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat een van je kinderen geen ongeluk kan veroorzaken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in