Janneke Boonzaaijer wint ook op Molecaten Ruiterdag

fotograaf Sanne Edelijn (Artbeat Communicatie)

Een week na het behalen van de Nederlandse eventing titel op Military Boekelo won Janneke Boonzaaijer zaterdag 15 oktober ook een rubriek op de Molecaten Ruiterdag. Met het paard Benny had de eventing amazone uit Renswoude in de klasse M de minste strafpunten na het onderdeel dressuur, springen en de crosscountry door het Hattemse bos. Vanwege de grote hoeveelheid deelnemers werd de klasse M over twee rubrieken verreden. De andere M-rubriek werd gewonnen door trouwe deelneemster Alice Naber Lozeman (Biddinghuizen) met Huub.

Koningsnummer
Monique Hazeleger schreef in Hattem met Camelot de klasse Z op haar naam. “Het was een mooie dag, bedankt voor de top organisatie!” Renske de Bruin (Heumen) won vorig jaar de hoogste rubriek van de dag, en werd dit keer tweede met de vosmerrie Gina Barina. “Een fantastische afsluiter van een mooi crossseizoen met ‘Gina’. Dit was voor ons alweer de vierde keer dat we de cross in Hattem meereden. Er was fantastisch publiek aanwezig, bedankt voor alle enthousiaste aanmoedigingen,” reageert Renske na afloop. Danielle Somer (Lelystad) pakte net als in 2021 de derde positie met Indiana Jones.

Veel publiek
“We kijken terug op een geweldige dag”, zegt wedstrijdleider Elke Bakker. “Zoveel dank voor de vrijwilligers die maanden hebben gewerkt aan de voorbereidingen. De nieuwe route van de crosscountry kwam volledig tot zijn recht. De ruiters en hun paarden kregen zo een veel betere flow te pakken in de crosscountry. Er waren tijdens de wedstrijd geen calamiteiten en deelnemers en bezoekers hebben kunnen genieten van prachtige sport.” Het publiek was in groten getale naar landgoed Molecaten gekomen voor een mooie boswandeling langs de vele hindernissen. Bezoekers bleven na afloop nog lekker hangen bij de foodtrucks in het promodorp.

Ook Wichert Fikse, voorzitter van de organiserende vereniging Hippisch Hattem, blikt tevreden terug: “We zagen veel lachende gezichten. We hadden dit jaar veel van alles: veel deelnemers, publiek, sponsors en gezelligheid.” Volgend jaar wordt de Molecaten Ruiterdag georganiseerd op zaterdag 14 oktober, opnieuw in het weekend na Military Boekelo.

Kijk voor meer uitslagen op: www.molecatenruiterdag.nl

Impressie Molecaten Ruiterdag

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in