vv Hattem wint afgetekend van Hulshorst

In de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen weet vv Hattem de eerste driepunter te behalen. Na een 1e helft waarin de bezoekers uit Hulshorst op voorsprong kwamen, gaven de Hattemers na de rust vol gas en wist het een verdiende 4-1 overwinning te behalen. Een mooie opsteker waarin het team zichzelf nu beloond zag worden voor een goede teamprestatie.

Gelukkig waren een aantal spelers teruggekeerd vanuit een blessure. Nog niet allen okselfris, maar wel ruimte om minuten te maken. Hattem start furieus en heeft via Uzair Goelab direct al een kans. Helaas twijfelt hij tussen schieten of voorzetten waardoor deze mogelijkheid vervliegt. Even later ziet Goelab een afgemeten schot op de lat belanden. De bezoekers uit Hulshorst proberen grip te krijgen op de wedstrijd en zoeken dat in fysiek spel. Verdediger Ramon Flokstra, net terug van een blessure, is hiervan het slachtoffer en moet geblesseerd het veld verlaten.

Hulshorst op voorsprong
Het team van Hattem probeert niet mee te gaan in het spel van de tegenstander en wil wel voetballen. Mogelijkheden via Wesley van Winsum en de ingevallen Maikel Rave worden door de verdediging van Hulshorst gekeerd en een schot van Yannick Rave spat op de lat uiteen. In de counter die hierop volgt weten de bezoekers het net juist wel te vinden. De bal valt voor de voeten van de al dan niet in buitenspelpositie staande Timothy de Haan. Hij weet Hattem-doelman Stefan de Weerdt te passeren en Hulshorst op voorsprong te brengen. Nog kort voor rust komt Hulshorst met 10 man te staan. Aanvoerder Marco Drost “scoort” zijn 2e gele kaart na een overtreding op Wesley van Winsum en kan al vervroegd de kleedkamer opzoeken.

Tweede helft voor Hattem
Na de rust kiest Hattem direct vol de aanval. Hulshorst komt behoorlijk onder druk te staan en heeft geluk wanneer de scheidsrechter de bal niet op de stip legt en Silvan Kersbergen de lat raakt. Op het uur komt dan toch de verdiende gelijkmaker. Een uitstekende hoekschop wordt door de vrijstaande Jens Borger binnen getikt. Kort daarna heeft de ingevallen Felix Noordberger de 2-1 op de schoen. Zijn inzet gaat echter net over. Even later weet Wesley van Winsum wel het net te vinden.

Aanvalsdriften
Felix Noordberger weet zich na een goede pass van Silvan Kersbergen te ontdoen van zijn tegenstander en geeft aan van Winsum met een afgemeten voorzet een niet te missen kans. Hulshorst heeft de handen vol aan de aanvalsdriften van Hattem. Een perfecte kopbal van Silvan Kersbergen wordt van de lijn gehaald, een afstandsschot belandt op de paal en Hulshorst-doelman Vlieger moet een paar keer flink aan de bak.

Uitspelen
Met nog een kwartier te spelen vergroot Hattem evenwel de voorsprong naar 3-1. Een goede actie van Maikel Rave en Uzair Goelab wordt door de doelman nog gekeerd. Kevin Isidora is er echter als de kippen bij om de rebound binnen te werken. Kort daarna wordt het 4-1 wanneer Jens Borger de bal na een schot, welke opnieuw de lat raakt, in de rebound kan intikken. Hattem vindt het met nog kort te spelen wel prima en speelt de wedstrijd vervolgens uit.

Verdiende overwinning
De overwinning van Hattem betekent dat het loon naar werken krijgt. Evenals vorige week in de uitwedstrijd tegen Oene speelde het ook vandaag een goede wedstrijd, met dit verschil dat er nu wél kansen worden gecreëerd en doelpunten vallen. Kan het team de goede lijn zaterdag voortzetten als het zal aantreden in de 1e stadsderby van dit seizoen? Want dan staat de uitwedstrijd tegen Hatto Heim op het programma. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.