Renske de Bruin weer kampioen op drukbezochte Molecaten Ruiterdag

Zaterdag waren de bossen van landgoed Molecaten weer het prachtige decor van de Molecaten Ruiterdag in Hattem. De absolute winnares werd Renske de Bruin uit Heumen. De eventingamazone won met haar voskleurige merrie Gina Barina niet alleen de hoogste klasse van de dag.

Ze werd in de klasse Z ook uitgeroepen tot KNHS-regiokampioen van Gelderland en Flevoland. Bijzonder is dat Renske twee jaar geleden in Hattem met hetzelfde paard al nationaal kampioen werd in de klasse L, ditmaal werd ze regionaal kampioen.

Crossmonster
Wat een wedstrijd!,” reageert winnares Renske een dag na de wedstrijd. “Gina en ik maakten ons debuut in de klasse Z. In de cross hadden we even wat moeite om in een goed ritme te komen, maar vanaf hindernis 6 hadden we de goede afstemming en gaf ze zo’n intens goed gevoel. Ik heb alleen maar genoten van mijn ‘crossmonster’. Foutloos en wel buiten de tijd, maar dat was niet meer dan gemiddeld in het deelnemersveld. Ik ben zo trots op ons knappe paard!“ 

Olympisch
In de klasse M waren er mooie resultaten voor Jantien Naber, de dochter van olympisch amazone Alice Naber-Lozeman. Jantien won met ACSI Peter Parker, een van de voormalig toppaarden van Alice, de ene M-rubriek. In de andere M-rubriek werd ze tweede met Barnadown B Lucky. Deze wedstrijd werd gewonnen door Jette Staaks met Kitalpha. In totaal kwam de familie Naber uit Biddinghuizen met maar liefst elf paarden aan start in Hattem. Het hele deelnemersveld bestond uit zo’n 175 combinaties. Merel Blom uit Heerde deed met 5 paarden mee. De olympisch amazone kwam een weekend eerder nog aan start op Military-Boekelo.

Hoefsmid
De L-rubrieken kwamen op naam van Amanda van Adrichem en Lisette ten Wolde. Klaas, de vader van Lisette, nam ook deel in Hattem en schoot de organisatie en andere deelnemers op te hulp door gedurende de wedstrijddag ook als hoefsmid te fungeren. De klasse B zonder dressuur werd gewonnen door Anne Singer en dezelfde klasse, met dressuur, ging naar Yvonne Schoo.

Blij en opgelucht
Voorzitter Wichert Fikse kijkt terug op een zeer geslaagd evenement: “Ik ben ontzettend trots op wat onze rijvereniging Hippisch Hattem in zo’n korte tijd uit de grond heeft gestampt. Afgelopen anderhalf jaar konden ons mooie Hippinksterconcours en de Molecaten Ruiterdag vanwege corona niet doorgaan. Nu was het lang onzeker en was de voorbereidingstijd beperkt. Maar wat is afgelopen weken door een groep vrijwilligers hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Op de wedstrijddag zelf waren ruim 200 enthousiaste vrijwilligers in touw. Dat is onbetaalbaar. Ook de vele studenten Handhaving van het Deltion College en de studenten van de opleiding paardenhouderij- en sport van Landstede MBO Raalte hebben fantastisch werk verricht. Ik denk niet dat we ooit zo’n grote bezoekersstroom naar onze Molecaten Ruiterdag hebben gehad, het was een grote drukte in het bos. En we hebben hele leuke reacties gekregen op ons nieuwe initiatief met foodtrucks en kinderanimatie bij Hattem Playa, op het terrein van het oude natuurzwembad De Watermulder. Natuurlijk is zo’n groot evenement niet mogelijk zonder onze trouwe hoofdsponsors Molecaten, Drieklomp makelaars en rentmeesters, TrafficSupply, FleetGO en nieuwe hoofsponsor Connect Logopedie.”

Uitslag KNHS-regiokampioenschap Gelderland/Flevoland klasse Z:
1) Renske de Bruin (Heumen) met Gina Barina
2) Danielle Somer (Lelystad) met Indiana Jones
3) Monique Hazeleger (Harskamp) met Camelot


Uitslag klasse Z (rubrieksponsor: Veluwenkamp Bedrijven)
1) Renske de Bruin (Heumen) met Gina Barina
2) Pleun Driessen (Vianen NB) met Cadillac
3) Danielle Somer (Lelystad) met Indiana Jones 

Uitslag klasse M, ring 1 (rubrieksponsor: Bultman Hartholt assurantiën)
1) Jantien Naber (Biddinghuizen) met ACSI Peter Parker
2) Luca Guitink (Doornspijk) met Cooley Kodachrome
3) Sebastiaan Vlake (Zelhem) met Jeciliah HM

Uitslag klasse M, ring 2 (rubrieksponsor: Bultman Hartholt assurantiën)
1) Jette Staaks (Maasbree) met Kitalpha
2) Jantien Naber (Biddinghuizen) met Barnadown B Lucky
3) Kees van der Geest (Bunschoten Speknburg) met Ratina

Uitslag klasse L, ring 1 (rubrieksponsor: Craft Sportswear)
1) Amanda van Adrichem (Den Hoorn ZH) met Double-O-Seven
2) Gina Gerrets (Vlaardingen) met Corvette
3) Chantal Mechelenbrink (Ursem) met It’s Me

Uitslag klasse L, ring 2 (rubrieksponsor: Craft Sportswear)
1) Lisette ten Wolde (Noordwolde Fr) met Gangster
2) Chantal Megchelenbrink (Ursem) met Jup
3) Anna Akse (Stuifzand) met Just A Girl Like Lady

Uitslag klasse B met dressuur (rubrieksponsor: Dekker Fietsen)
1) Yvonne Schoo (Avenhorn) met Nigel
2) Samantha Broekert (Meppel) met Vivachi
3) Marleen Cath (De Wijk) met Fivarda

Uitslag klasse B zonder dressuur (rubrieksponsor: Mac 3 Parc)
1) Anne Singer (Venhuizen) met Dommelsch B
2) Natasja Boldewijn (Nijeveen) met Jive
3) Mimi Baauw (Balkbrug) met Glinster

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in