World Cleanup Day Hattem

Steeds meer Hattemers vinden een schone leefomgeving belangrijk.

Dat bleek deze zaterdag 17 september, op de World Cleanup Day 2022, in Hattem. De World Cleanup Day is de grootste jaarlijkse opschoonactie ter wereld. Inmiddels doen er 180 landen mee. In Nederland is de Plastic Soup Foudation initiatiefnemer en haken alle opschoonorganisaties daarbij aan. Zo ook Mooi Schoon Nederland en de Rova. Zij voorzien de deelnemers van materiaal.

In Hattem organiseerden de Zwerfvuilbrigade Centrum en De Open Poort ieder een actie. Ongeveer 30 vrijwilligers, van jong tot oud, meldden zich zaterdagochtend op de Markt en zwermden uit over Hattem en omstreken. Ook vanuit De Open Poort vertrokken enkele vrijwilligers met grijper en zak om Hattem Noord op te ruimen.

Roel Rischen van de Zwerfvuilbrigade Hattem Centrum: “Het doel van de dag was aandacht te vragen voor een schoner milieu en te laten zien wat we doen. Heel mooi dat er zoveel vrijwilligers kwamen. Dat er ruim 20 vuilniszakken gevuld werden, was in feite een tegenvaller: dus toch nog erg veel blikjes, verpakkingen, peuken, tissues en zelfs een deel van een kunstgebit!”

1 REACTIE

  1. Vandaag was het niet mogelijk i.v.b met andere afspraken.
    Maar tijdens onze wandelingen rapen wij ook menig zak afval op.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in