Hattems uitzendbureau wil het verschil maken

Sinds augustus is er een nieuw uitzendbureau in Hattem. Het bureau zit samen met re-integratie en coaching bureau Cavoi in het pand Kruisstraat 15.

Arne van de Streek is Hattemer en werkt al jaren als coach bij Cavoi. In oktober vorig jaar is hij met de nieuwe poot van dit bedrijf begonnen: Comantem. “Wij willen mensen verder helpen met een nieuwe baan. Dat kunnen mensen zijn die hun weg niet zo goed vinden op de arbeidsmarkt, maar ook mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging,” vertelt Arne. Als Comantem willen wij het verschil maken door onze medewerkers, want de uitzendkrachten komen bij ons in dienst, langdurig te volgen. Wij willen bereiken dat iemand op de goede werkplek terechtkomt die echt bij hem of haar past. Dit vraagt van ons maatwerk, motivatie van de uitzendkracht en een bedrijf dat oog heeft voor z’n medewerkers en met ons wil meedenken.” Arne werkt hierin nauw samen met Menno Brienesse de oprichter van Cavoi en vanuit dat bedrijf heeft Comantem al een uitgebreid netwerk van werkgevers in Hattem en de wijde omgeving.

Brede doelgroep
Menno woont ook in Hattem. Hij werkte in het speciaal onderwijs en had leerlingen met sociale en gedragsproblemen. “Ik liep ertegenaan dat wij er alles aan deden om onze leerlingen een diploma te laten halen, maar na school strandden ze uiteindelijk nog in de maatschappij. Ik stelde mij daarom de vraag: Leer je voor het leven of voor een diploma? Ik wilde de kinderen verder helpen in hun reis door het leven. Dat deed ik door niet te focussen op schoolresultaten, maar op de soft skills van het kind. Bijvoorbeeld door leerlingen bewust te maken hoe zij overkomen bij een ander, helpen hoe zij zich kunnen presenteren. Na een aantal succesvolle projecten op school ben ik uiteindelijk voor mezelf begonnen. Ik had inmiddels goede contacten met het UWV, artsen, arbeidsdeskundigen en belangenverenigingen. Deze contacten zijn nog verder uitgebouwd en wij werken ook nauw samen met gemeenten en werkgevers. Het doel van Cavoi is mensen eigenaarschap geven over hun eigen reis. Cavoi is de regisseur en helpt de kandidaat verder. Dat doen we door Coachen, Advies, Verbinden, Opleiden en Identiteit, vandaar Cavoi. Het bedrijf heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en wij krijgen niet alleen cliënten vanuit de Participatiewet, maar werken voor een veel bredere doelgroep. Cavoi en Comantem zijn er ook voor mensen die vastlopen in hun carrière en die bijvoorbeeld gecoacht willen worden om zichzelf beter/verder te ontwikkelen.”

Iedereen kan binnenlopen
“Iedereen kan bij ons binnenlopen, net als bij een regulier uitzendbureau,” zegt Arne. “Samen kijken we dan wat mogelijk is.”
“En als blijkt dat iemand meer nodig heeft,” vult Menno aan, “dat zijn wij daar heel transparant over. Bijvoorbeeld over eventuele kosten, maar ook over regelingen en mogelijkheden die er kunnen zijn.”

Meer informatie over Comantem kan je vinden op de website. Of loop het kantoor binnen aan de Kruisstraat 15 en wie weet word je te woord gestaan door Roël Bennink die voor zijn HBO-studie HRM stage loopt bij het bedrijf.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in