Nieuw seizoen Walking Football begint

Iedere woensdagmorgen is er volop activiteit op sportpark ’t Achterveen. Een aantal Hattemers gaat dan sportief aan de slag met Walking Football. Vanwege het coronavirus heeft deze activiteit een aantal maanden stilgelegen, maar op woensdag 23 september begint het nieuwe seizoen.

Walking Football wordt ook wel Old Stars genoemd. De sport is een unieke kans om als 60-plussers op een sportieve manier met elkaar in contact te komen. De organisatie is een samenwerkingsverband tussen s.v. Hatto-Heim en v.v. Hattem.

Spelplezier staat voorop bij de deelnemers. Daarom start een training altijd met een kopje koffie of thee. Zo leren de deelnemers elkaar beter kennen en ontstaat er een ‘mannen en vrouwen onder elkaar’ gevoel. Het sociale aspect is minstens zo belangrijk. Op dit moment zijn er veertien Hattemers die deze sport beoefenen.

Een leven lang voetbal spelen
Met Walking Football is een heel leven voetballen mogelijk. Je begint als pupil en je kunt uiteindelijk je favoriete spelletje ook op latere leeftijd spelen. Walking Football is een voetbalvorm die is aangepast voor maximaal spel- en bewegingsplezier. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld op een veld van 25 bij 40 meter met kleine doelen. Geen keeper, geen buitenspel en het belangrijkste geen fysieke duels. Én de bal mag maximaal op heuphoogte gespeeld worden.

Doel is dat ook de wat oudere Hattemers nog actief kunnen zijn in de voetbalsport. Alle faciliteiten worden geboden zoals een sporter gewend is: clubhuis voor ontmoeten, kleedkamer voor omkleden en douchen, kunstgrasveld, materialen en de vaste trainer, Herman van Raalte.

Ook voor dames
Bij de spelregels wordt de fysieke belasting laag gehouden, zodat blessures worden voorkomen. Op dit moment zijn er ruim veertien vaste deelnemers, waaronder een dame. Wil het een vast onderdeel worden, dan moeten er minimaal 14 tot 16 deelnemers zijn.

Fitter!
Afhankelijk van de vitaliteit kunnen alle mannen en vrouwen van eind 50 tot rond om de 75 jaar deelnemen aan Walking Football. Je hoeft geen voetbalverleden te hebben.
Walking Football verbroedert, verbindt, overstijgt generaties en passioneert jong en oud.
Bovenal is een balletje trappen heel gezond. Je voelt je fitter en je conditie verbetert.
Ook als je de zestig gepasseerd bent. En ja, er is een derde helft na het omkleden.

Woensdagmorgen
Kom gewoon op de woensdagmorgen aanlopen, bakkie doen en niet te lang de kat uit de boom kijken. Belangstellenden mogen vrijblijvend een aantal keren meetrainen. Na de inloop rond half tien, start de training om tien uur op de velden van s.v. Hatto-Heim.
Voor aanmelden of aanvullende informatie kun je contact opnemen met Herman van Raalte 06-44117057.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in