De IJsselbiënnale toont haar kunstwerken

De IJsselbiënnale is een kunstroute van ruim 120 kilometer, opgedeeld in 5 etappes van Ellecom tot Kampen. Langs de kunstroute vind je de 27 kunstwerken uit de buitententoonstelling; tijdelijke, monumentale kunstwerken van (inter)nationale kunstenaars op bijzondere plekken in het landschap van de IJsselvallei. De IJsselbiënnale gaat over de impact van klimaatverandering, en onder de titel ‘Grondtonen’ zijn de kunstenaars deze editie de aarde, bodem en grond in gedoken.

Specials
Rond een aantal van deze kunstwerken worden de komende weken “specials” georganiseerd: bezichtigingen met uitleg van de kunstenaar of andere betrokkenen. Deze specials staan geprogrammeerd voor:

Maandag 21 augustus (15.00 uur), IJB-Special ‘Door de Tijd’ met kunstenaars Rob Voerman en Niels Albers in Deventer.
Deze IJB-Special brengt de Hanze dichterbij. Aan de hand van twee kunstwerken (en hun kunstenaars) worden deelnemers meegenomen door de tijd van de Hanze van toen en nu. Met o.a. een live performance van muzikant Thijs van Vuure en een transitiereis door Patricia van der Haak. Kijk op ijsselbiennale.nl/ijb-specials voor tickets, of scan de QR-code!

Zaterdag 26 augustus (10.00 uur): IJB-Special in ‘2000 jaar’ worden oude veeneiken onder de loep genomen met Wilma Wilbrink bij de Vreugderijkerwaard, Zwolle.
Tijdens deze IJB-Special duiken we samen met de kunstenaar en dr. Jos Bazelmans (hoofd Archeologie Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed) in de betekenis van de gemummificeerde eeuwenoude Veeneiken die Wilma met haar kunstwerk teruggeeft aan het landschap en haar bewoners. Kijk op ijsselbiennale.nl/ijb-specials voor tickets, of scan de QR-code!

Zondag 17 september: IJB-Special ‘Waar ben Ik’ met Claude Cattelain bij Paddenpol, Wijhe.
Kunstenaar Claude Cattelain neemt je tijdens deze IJB-Special mee op avontuur langs de IJssel. Hij leidt je af van gebaande paden, laat je opnieuw kijken en zelfs de tijd anders beleven. Samen worden we onderdeel van zijn performance. Kijk op ijsselbiennale.nl/ijb-specials voor tickets, of scan de QR-code!

IJB-Special met Wouter Klein Velderman bij Landgoed Buckhorst, Zalk.
Begin september vindt er ook een IJB-Special plaats bij het kunstwerk ‘Op Visite bij Buckhorst’ op Landgoed Buckhorst in Zalk. Onder begeleiding van de kunstenaar gaan ook wij op visite bij Buckhorst en de andere havezaten die hij hier uitgezet heeft. Meer informatie over de IJB-Specials volgt op ijsselbiennale.nl/ijb-specials.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in