Andreasschool gooit groep 8 de deur uit

Ze zitten nog een beetje duf in het klimrek, de leerlingen van groep 8 van de Andreasschool. Het was dan ook een vermoeiende avond met een musical en vervolgens een nacht ‘slapen’ bij Molecaten. Maar gezellig was het allemaal wel, want iedere afzwaaiende achtste groeper mocht tien mensen uitnodigen. Vandaag, 17 juli, is het tijd voor het definitieve afscheid van de Andreasschool en RTV Hattem is er bij.

De musical
Abisha en Valentijn willen wel even uit het rek komen om wat vragen te beantwoorden. Ze gaan allebei naar een andere school na de vakantie. ‘Dat vinden we wel jammer. Maar we zijn ook wel klaar hier op de Andreasschool.’ Op de vraag wat voor hen de leukste herinnering is, antwoorden ze eensgezind:’De musical!’ Gauw klimmen ze weer naar boven om voor de laatste keer pret te maken met hun klasgenoten.

En nog een keer: de musical
Lieke, Myrthe en Charlotte hebben een wat rustiger plekje opgezocht, achter de school. ‘We vinden het wel leuk dat het nu voorbij is.’ Op mijn vraag wat de allerleukste ervaring tot nu toe is, klinkt opnieuw enthousiast: ‘De musical! Maar het kamp in groep 7 was ook supergezellig. Toen moesten we met zijn allen naar Doornspijk fietsen.’
(lees verder na de foto’s …)

Diepere vragen
De meiden zijn duidelijk spraakzamer dan de heren, dus tijd voor wat diepere vragen. Een duidelijk beeld van wat ze na de middelbare school gaan doen, hebben ze nog niet, maar over hun dromen zijn ze eensgezind: ‘Geluk, gezondheid en anderen helpen als dat nodig is’. En we willen ook weten wat het belangrijkste is dat ze op de Andreasschool hebben geleerd. Myrthe: ‘Dat je mag zijn wie je bent’. De leerkrachten van de Andreasschool kunnen tevreden zijn, want dat is ook het motto van de school.

Levendig en zorgzaam
Charlotte mag voor de aller-aller-allerlaatste keer de schoolbel luiden. Het is tijd om naar binnen te gaan voor de slotceremonie. Nog snel snaaien de kinderen wat lekkers van de feestelijke high-teatafel die ze samen hebben klaargemaakt. De juf spreekt de kinderen nog één keer toe: ‘Jullie waren een levendige, maar ook een gezellige groep. En wat me ook opviel is dat jullie goed voor elkaar opkomen. Als er bijvoorbeeld iemand water haalde, deed ie dat meteen voor de rest van de groep.’

Gooi-en-smijtwerk
En dan is het tijd voor het vertrek. De twee sterkste leerkrachten staan klaar om de achtstegroepers één voor één de school uit te jonassen. Na een zachte landing op het dikke gymkussen banen de kinderen zich een weg door de erehaag die de andere leerlingen voor ze maken. Dat betekent steeds dieper bukken, want de kinderen van de laagste groepen staan aan het eind van de rij.

De reis vervolgd
Eenmaal aan het eind van de erehaag klinkt applaus. De ouders staan al klappend klaar om hun afgezwaaide leerlingen mee naar huis te nemen, de vakantie in. En daarna wacht de dagelijkse fietstocht naar het voortgezet onderwijs. Voor de meesten betekent dat een ritje over de IJssel naar Zwolle.

Van de redactie
Lees jij al HattemNieuws? Ontvang voortaan nieuws en achtergronden in je mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in