Anton Pieck museum viert 35-jarig jubileum

Het Anton Pieck museum viert op 6 september zijn 35-jarig bestaan.

Het museum is in 1984 in Hattem opgericht. Aanleiding vormde een overzichtstentoonstelling van het werk van Anton Pieck in Laren in 1980. Het idee werd toen geboren dat er een Anton Pieck museum moest komen. De kunstenaar zag dat aanvankelijk niet zitten, maar wilde uiteindelijk wel op voorwaarde dat het museum niet te dicht bij zijn woonplaats, Overveen, moet komen. Uiteindelijk werd het Hattem.

Werkhoek en drukpers
Anton Pieck overwon zijn scepsis het hielp zelfs mee om zijn eigen museum vorm te geven. Na zijn overlijden erfde het museum de werkhoek van de schilder en zijn drukpers. Deze konden nadat het museum werd uitgebreid een mooie plaats krijgen.

Wisselende tentoonstellingen
Al 35 jaar weten bezoekers het museum te vinden. De eerste maanden van 2019 was het aantal bezoekers maar liefst 50% hoger dan het aantal in diezelfde periode in 2018. Naast de collectie van Anton Pieck is er ook ruimte voor wisselende tentoonstellingen. Op dit moment exposeert botanicus Janneke Brinkman-Salentijn haar werken en deze zijn nog tot en met 31 oktober in het museum te zien.

Museumdirecteur Mathilde Stam heeft al een vooraankondiging gedaan dat er speciale activiteiten op 6 september a.s. rond het 35-jarig jubileum zullen plaatsvinden. Meer informatie over het museum is te vinden op de website www.antonpieckmuseum.nl

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in