Pilot met uitbreiding camperplaatsen

De gemeente Hattem en de exploitant van de jachthaven, IJsseldelta Marina, organiseren een pilot met de uitbreiding van het aantal camperplaatsen bij de jachthaven. Het gaat om 10 extra plaatsen in de periode van 20 juli tot en met 31 augustus.

Uitbreiding is al langer een wens van de exploitant. Doel van de pilot is dat zowel de gemeente als de exploitant kunnen beoordelen of de uitbreiding wenselijk is en of het aanvragen van een omgevingsvergunning hiervoor zinvol is.

Overloop
De campermarkt blijft groeien en de exploitant van de jachthaven moet in de zomerperiode regelmatig camperaars afwijzen omdat alle plaatsen bezet zijn. De uitbreidingsplaats, in het verlengde van de huidige camperplaatsen, is bedoeld als overloop voor deze piekmomenten.

Voordelen
De uitbreiding van het aantal camperplaatsen lijkt positief voor zowel de jachthaven als de ondernemers in de binnenstad. Uit onderzoek blijkt dat men per camper gemiddeld tussen de 67 en 90 euro per dag uitgeeft bij de lokale middenstand.

Nadelen?
De gemeente wil ook graag beoordelen of de toename van de camperplaatsen eventuele nadelen oplevert. Denk bijvoorbeeld aan de impact op de ruimtelijke kwaliteit en of het verminderen van het aantal openbare parkeerplaatsen aan de kade leidt tot knelpunten.

Reageren?
Om input te krijgen tijdens deze pilot kunnen Hattemers, maar ook camperaars en andere geïnteresseerden, reageren via www.hattem.nl/camperplaatsen .

Evaluatie
De pilot wordt na 31 augustus samen met de exploitant geëvalueerd. Op basis van alle input wordt bekeken of de uitbreiding wenselijk is.

Parkeren
Door de uitbreiding van de camperplaatsen is het tot eind augustis niet mogelijk om aan de Loswal te parkeren. Wel kan gebruik worden gemaakt maken van de parkeerplaats parallel aan de Geldersedijk.

Zie ook: www.campercontact.com/hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in