Waarom steunkousen kunnen bijdragen aan de gezondheid van je benen

Velen van ons ondervinden lichamelijke problemen door te weinig bewegen, lang zitten of te veel staan. Vooral rusteloze benen, zware benen of vochtophoping zijn een veelvuldig ongemak en een uiterst vervelend gevolg van onze leefwijze. Het dragen van steunkousen kan bijdragen aan een betere doorbloeding en daardoor vele klachten verlichten. Lees hieronder waarom het dragen van steunkousen kan bijdragen aan gezondere benen.

Compressie brengt verlichting
Doordat steunkousen druk uitoefenen op het been van buitenaf, wordt de bloedsomloop gestimuleerd zodat het bloed beter circuleert en afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. De oorzaak van de klachten wordt door het dragen van compressiesokken niet weggenomen maar brengen wel verlichting van de klachten en ongemakken.

Beenklachten een veelvoorkomend probleem
Veel mensen ondervinden ongemak aan de benen na een lange dag in de weer te zijn geweest. Deze ongemakken bestaan uit: pijnlijke en vermoeide benen, rusteloze en zware benen en vochtophopingen, of vanwege een andere medische indicatie zoals onder andere een zwangerschap, reuma, trombose, diabetes of spataderen.

Kleine oefeningen verminderen klachten
Naast het dragen van elastische therapeutische sokken kun je ook zelf wat kleine oefeningen doen om problemen te vermijden of klachten te verminderen. Ga niet te lang in dezelfde houding staan of zitten, beweeg in ieder geval regelmatig de voeten en benen, zoals je ook in een vliegtuig zou doen als je lang moet vliegen. Of indien mogelijk ga een klein stukje lopen, of een klein blokje om.

Steunkousen verlichten en voorkomen
Compressiesokken verlichten niet alleen lichamelijke klachten maar voorkomen ook het ontstaan van bijvoorbeeld spataderen of oedeem. Therapeutische kousen worden vergoed vanuit de basisverzekering maar worden op het eigen risico in mindering gebracht. Hiervoor is wel een medische indicatie van de arts noodzakelijk.

Therapeutische kousen
Elastische steunkousen komen in verschillende soorten en maten. Op medische indicatie van de arts zal, afhankelijk van uw klachten, de expert u helpen bij de keuze van het type kous, de drukklassen en de pasvorm.

Door onze huidige leefwijze van weinig bewegen, lang staan en zitten, ontwikkelen we steeds meer lichamelijke klachten. Met name beenklachten zijn een veelvoorkomend probleem. Regelmatige kleine oefeningen kunnen verlichting brengen en wellicht erger voorkomen. Bij bestaande klachten zijn elastische therapeutische steunkousen ofwel compressiesokken een belangrijk hulpmiddel om klachten te verminderen. Gezonde benen zorgen voor gezonde en gelukkige mensen, en wie wil dat niet zijn? Heb je klachten, vraag een indicatie voor ondersteunende sokken, je benen zullen je dankbaar zijn.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in