Hierom moet je nooit een huis kopen of verkopen zonder makelaar

Het is een trage zondagochtend. Je hebt net je Nespresso gebrouwen en je laptop opengeklapt om de nieuwste woningen te bekijken voordat je op pad gaat voor een dag open huizen. Je bent bezig met het maken van dit onroerend goed, en je denkt dat je het redelijk goed doet – alle informatie die je nodig hebt, is tenslotte online binnen handbereik, toch? Ja, een huis kopen kun je in principe alleen doen, maar toch zou je dit echt niet moeten doen. Vanwege deze redenen heb je echt een makelaar of taxateur Hilversum nodig! 

Zoekkracht 
Het internet is geweldig. Je kunt bijna alles vinden – alles! En met onroerendgoedsites kun je zelf actuele woningadvertenties vinden, wanneer je maar wilt. Maar raad eens? Makelaars hebben toegang tot nog meer aanbiedingen. Soms zijn er woningen beschikbaar maar wordt er niet actief geadverteerd. Een makelaar kan je helpen die verborgen juweeltjes te vinden. Bovendien zal een goede lokale makelaar het zoekgebied veel beter kennen dan je ooit zou kunnen. Heb je een bepaalde buurt op het oog, maar valt deze net buiten je prijsklasse? Mogelijk vind je makelaar Hilversum dan toch nog een geschikt huis! 

Verbonden
Makelaars weten misschien niet alles, maar ze maken er hun missie van om zo ongeveer iedereen te kennen die mogelijk kan helpen bij het kopen of verkopen van een huis. Hypotheekbemiddelaars, vastgoedadvocaten, woninginspecteurs, woningmakelaars, interieurontwerpers – de lijst gaat maar door – en ze zitten allemaal in het netwerk van je makelaar. Maak hier gebruik van!

Onderhandelen
Elke keer dat je een huis koopt of verkoopt, krijg je te maken met onderhandelingen – en naarmate de huidige huizenmarkt opwarmt, is de kans groter dan ooit dat die onderhandelingen een beetje verhit worden. Je kunt veel concurrentie, moordende tactieken, contante aanbiedingen en biedingsoorlogen verwachten. Wil je geen slimme en professionele onderhandelaar aan je zijde om de beste deal voor je te sluiten? En het gaat niet alleen om hoeveel geld je uiteindelijk uitgeeft of verrekent. Een makelaar helpt bij het opstellen van een koopovereenkomst die voldoende tijd geeft voor inspecties, onvoorziene omstandigheden en al het andere dat cruciaal is voor je specifieke behoeften.

Behulpzaam
Het ding over makelaars: ze dragen veel verschillende hoeden. Natuurlijk zijn het verkopers, maar ze doen echt heel veel om hun commissie te verdienen. Ze rijden constant rond en bekijken aanbiedingen voor je. Ze besteden hun eigen geld aan de marketing van je huis als je je woning verkoopt. Ze doen onderzoek naar composities om er zeker van te zijn dat je de beste deal krijgt. Met andere woorden, makelaars zijn uiterst behulpzaam en je plukt hier zelf de vruchten van! 

Expertise
Vastgoed heeft zijn eigen taal, vol acroniemen en half geheimzinnig jargon, en je makelaar is getraind om die taal vloeiend te spreken. Bovendien vereist het kopen of verkopen van een huis meestal tientallen formulieren, rapporten, openbaarmakingen en andere technische documenten. Makelaars hebben de expertise om je te helpen bij het voorbereiden van een geweldige deal, terwijl vertragingen of dure fouten worden vermeden die je ernstig in de war kunnen brengen. 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in