Vervolg inspiratiebijeenkomsten De Bongerd

‘Als echtpaar samen blijven, ook als je ouder wordt, verschillende soorten bewoners om me heen, mensen niet laten vereenzamen, ontmoetingsruimtes, voldoende betaalbare woningen’. Zomaar enkele van de ruim vijfhonderd wensen, die op tafel kwamen tijdens de inspiratiebijeenkomsten vorige maand in Hanzeheerd De Bongerd in Hattem. Met de wensen en de verhalen is de organisatie aan de slag gegaan en zij gebruiken deze voor de plannen voor de vernieuwing van De Bongerd.

Toekomst Hanzeheerd De Bongerd
De bijeenkomsten werden georganiseerd door zorgorganisatie Hanzeheerd en ouderenhuisvester Habion om locatie De Bongerd klaar te maken voor de toekomst. In totaal kwamen naar de inspiratiebijeenkomsten zo’n tweehonderd belangstellenden om mee te denken over hoe De Bongerd nog méér het kloppende hart van de wijk kan worden en zó een bijdrage kan leveren aan een bloeiende woonzorgzone dichtbij het centrum van Hattem.

Ouderenhuisvesting opnieuw uitgevonden
Overal in Nederland is het verzorgingshuis-oude-stijl aan verandering onderhevig. Dat heeft onder andere te maken met nieuwe wetgeving. Ouderen blijven langer thuis wonen. Een prachtige kans om de ouderenhuisvesting opnieuw uit te vinden: een nieuwe vorm van wonen die waarde heeft voor de buurt en die klaar is voor de toekomst. De Bongerd als levendige plek waar je kunt wonen en naar behoefte zorg en verpleging kunt ontvangen, en waar je niet meer hoeft te verhuizen.

De Bongerd verandert mee
De Bongerd staat aan de vooravond van een dergelijke verandering. De Bongerd blijft uiteraard het huis waar het goed wonen is en waar uitstekende zorg wordt verleend. Daarnaast wordt De Bongerd nog meer dan nu een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en op een fijne manier oud kunnen worden. De bewoners en buurt bepalen welke voorzieningen ze daarvoor nodig hebben. Is er behoefte aan een atelier? Een werkplaats? Of zien bewoners liever een kinderboerderij, moestuin of een fitnessruimte?

Terugkombijeenkomst
De Bongerd wil de uitkomsten van de inspiratiebijeenkomsten graag met geïnteresseerden delen. Dit gebeurt tijdens een terugkombijeenkomst waarop ook wordt verteld hoe zij nu verder gaan. Er zijn twee bijeenkomsten, in de middag en in de avond om 16.00 en om 19.00 uur. Beide zijn op donderdag 27 juni 2019 in De Bongerd.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in