Kunstfestival Hattem zaterdag 20 mei

Kunstfestival Hattem nodigt uit om te ontdekken. Kom a.s. zaterdag 20 mei naar de binnenstad, leef je creatief uit, laat je inspireren en geniet van alle vormen van kunst. Naast het presenteren van kunst, dagen kunstenaars je uit om zelf technieken te proberen en mee te doen aan diverse workshops. Straattheater en muziek maken deze dag compleet tot een gezellige dag uit voor iedereen.

Kunst om te bewonderen
Schilders, keramisten, beeldhouwers, illustratoren, hout-, textiel- en papierkunstenaars, dichters en kunstfotografen komen in grote getale naar Hattem om hun werk te presenteren. Bezoekers kunnen behalve kunst op kramen ook een honderdtal kunstwerken op en achter etalageruiten bekijken. Deze werken zijn nog tot en met 29 mei als kunstroute te bewonderen.

Zelf creatief aan de slag
Bezoekers die het leuk vinden om zelf de handen uit de mouwen te steken kunnen meedoen aan vele workshops. Zoals beeldhouwen, met een 3D pen de hoofdpersoon uit je favoriete boek maken, een 10 bij 10 centimeter kunstwerk of tof waxinelichtje maken. Kom experimenteren met linosnede of papiercollages en leer verschillende graffiti skills. Er is volop te doen, we lichten er een paar uit.

Bouw je eigen cigar box gitaar
Uitgevonden al rond begin 1900 door de arme bevolking in de Mississippi delta, die geen geld hadden voor gewone gitaren. Van sigarendozen en bezemstelen bouwden ze zelf hun (vaak 3 snarige) gitaren. Met deze instrumenten maakten ze muziek die we nu kennen als the blues. 20 mei kun je zelf dit oer oud muziek instrument maken. Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar is er van 11.00 – 12.00 uur een workshop en voor volwassenen van 12.15 – 14.45 uur. Ook leer je na afloop een aantal vette blues- en rock licks spelen. Vooraf opgave (links- of rechtshandig) i.v.m. voorbereiding van de instrumenten, is noodzakelijk. Meld je aan via bighouse1@kpnplanet.nl en doe mee.

Verkleed je als Vermeer schilderij
Laat jezelf vereeuwigen als een personage uit een Vermeer schilderij. Er is zowel kinder- als volwassen kleding om op de foto gaan als bijv. het Melkmeisje of als het Meisje met de Parel. Gehuld in historische kledij en met accessoires kenmerkend van de schilderijen breng jij één van deze legendarische kunsticonen tot leven.

Kijk op www.visithattem.nl/kunstfestival-hattem en ontdek het volledige programma. Kom zaterdag 20 mei 2023 naar de binnenstad van Hattem en ontdek de veelzijdigheid van kunst, en natuurlijk voor veel gezelligheid

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in