Mantelzorger dementie? Doe dan mee aan de Dementiemonitor Mantelzorg

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Om die reden houdt Alzheimer Nederland iedere twee jaar de Dementiemonitor Mantelzorg.

Door zoveel mogelijk informatie te verzamelen kan men beter opkomen voor de belangen van mantelzorgers en mensen met dementie. De uitkomsten van de Dementiemonitor deelt Alzheimer Nederland vervolgens met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en –verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken graag gebruik van het onderzoeksrapport. Zo beïnvloedt Alzheimer Nederland beslissingen met als doel de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren.

Help mee en vul de vragenlijst in
Deze staat op www.dementiemonitor.nl. Invullen duurt ongeveer 20 minuten. Wil je de vragenlijst liever op papier invullen, stuur dan een e-mail naar dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl met vermelding van jouw naam en adres.

Nu ook voor mensen met dementie
Het is de 8ste keer dat Alzheimer Nederland de Dementiemonitor organiseert. Nieuw dit jaar is dat niet alleen mantelzorgers, maar óók mensen met dementie een vragenlijst kunnen invullen. Ook deze is te vinden op www.dementiemonitor.nl, en ook voor deze vragenlijst is een papieren versie beschikbaar.

Heb je hulp nodig bij het invullen? Stuur dan een e-mail naar oostveluwe@alzheimervrijwilligers.nl. De vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Veluwe helpen je graag.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in