Wat zijn de voordelen van isolatie met xps? 

Zoals je mogelijk al wel weet zijn de voordelen eps reuze. Het is dan ook logisch dat veel mensen ervoor kiezen om hun huis te isoleren met behulp van dit materiaal, al wordt er ook vaak gekozen voor xps. Dat is begrijpelijk, want er zijn ook veel voordelen xps.

Dit staat trouwens voor geëxtrudeerd polystyreen en is met name populair als je je huis op een groene manier wilt isoleren. Dit geweldige materiaal heeft daarnaast ook nog eens allerlei voordelen, waarvan je een paar kunt vinden in dit artikel.

Geen lekkages
Xps kan onder andere gebruikt worden in de vorm van platen. Deze xps platen hebben meestal een in elkaar grijpend patroon dat zorgt voor een strakke, energiezuinige afdichting en luchtlekken en openingen stopt. Dit helpt ervoor te zorgen dat de isolatie zijn werk doet en geen koude of warme lucht naar binnen of naar buiten laat. Dit helpt de temperatuur in je huis op peil te houden, waardoor het energiezuiniger wordt. Bovendien zorgt dit ervoor dat je minder hoeft te betalen aan je energieleverancier aangezien je ook minder energie verbruikt. Dat zal hoe dan ook een leuke besparing opleveren.

Geen schimmel en meeldauw
Zoals je naar alle waarschijnlijkheid wel weet, kunnen schimmel en meeldauw zeer gevaarlijk zijn in je huis. Dit komt natuurlijk doordat ze tal van gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij zowel mensen als huisdieren. Daarnaast kunnen ze ook nog eens bijdragen aan structurele schade en problemen in huizen. Je moet dus zien te voorkomen dat schimmel en meeldauw een kans hebben in je woning. Eén van de beste kenmerken van xps is dat het geen vocht opneemt. Hierdoor biedt het dan ook geen gunstige omgeving voor schimmelgroei. In feite moet je het materiaal zelfs zien als een barrière tegen vocht.

Lagere kosten voor verwarming en koeling
Het hele punt van isolatie is om gebouwen koel te houden in de zomer en warm in de winter, dat is natuurlijk het doel van deze maatregelen. Onjuiste isolatie kan zeker een impact hebben op je verwarmings- en koelingskosten en kan je hierdoor behoorlijk wat geld kosten. Xps is hierin zeer efficiënt en kan helpen de hoeveelheid energie te verminderen die nodig is om de temperatuur in gebouwen op peil te houden. Hierdoor zul je dus niet meer te veel energie verbruiken, waardoor je ook minder geld hoeft te betalen aan je leverancier.

Duurzaam en milieuvriendelijk
Een ander groot voordeel van xps is dat het zijn isolerende eigenschappen na verloop van tijd behoudt. Dit kan je op de lange termijn geld besparen, omdat je niet te maken krijgt met langzaam stijgende verwarmingskosten. Dit materiaal is dus duurzaam, maar het is ook nog eens erg milieuvriendelijk. Dit komt doordat de vervaardiging van xps niet leidt tot schadelijk afval of schadelijke bijproducten. Dit is natuurlijk erg belangrijk op het moment aangezien we ons allemaal steeds meer realiseren dat we moeten helpen bij het beschermen van onze planeet. Je huis isoleren met xps kan hier dus een rol in spelen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in