sv Hatto-Heim medekoploper in de 3e klasse C

Op een zonovergoten sportpark ’t Achterveen stond zaterdag de wedstrijd sv Hatto-Heim – Zwolsche Boys op het programma. Het werd een zonnige 2-0 voor de geel blauwen.

sv Hatto-Heim begon fel aan de wedstrijd en dat resulteerde dat het binnen 4 minuten al 1-0 was. Uit een afgeslagen corner werd de bal via Winand Meilink naar Twan van Rijssen geschoten en die bedacht zich niet en schoot met een bekeken schot de bal achter keeper Bram Jager.>Er kwamen nog wat kleine kansjes via Bram Neuteboom en Rowan Mensink voor sv Hatto-Heim. De Boys daar tegen kregen één kansje in de 44e minuut. Een lange bal die voor het doel kwam werd op tijd tot corner gekopt door Gerben van der Worp, uit de corner geen gevaar voor sv Hatto-Heim.

In  de tweede helft zagen we een meer voetballende Zwolsche Boys dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Max Streppel wilde doelman Jorick Mensink verrassen, maar zijn schot belandde boven op het dak van het doel. In de 48e minuut had Twan van Rijssen Hatto-Heim naar een 2-0 voorsprong moeten schieten. Hij stond oog in oog met keeper Jager, maar die was alert

Bij de meeste supporters ging de hartslag omhoog bij een actie van Jorick Mensink. Een terugspeelbal ging onder z’n voeten door en nét voor de doellijn bracht hij zelf redding. Max Streppel schoot nog een keer fraai de bal richting het doel van Hatto-Heim, maar andermaal stond Jorick op zijn plaats.

Kansjes van Winand Meilink en Twan waren een prooi voor de keeper van de Boys. Toch kregen de Zwolsche Boys nog wat mogelijkheden, maar steeds stond de verdediging of Jorick op de juiste plaats. Een paar minuten voor tijd kwam de verlossende 2-0 op het scorebord. Bram Neuteboom gaf van links een voorzet en via de schouders van Ward Willemsen vloog de bal het doel in

Rouveen verspeelde punten en staat sv Hatto-Heim weer gelijk in punten met sc Rouveen. Zaterdag speelt sv Hatto-Heim een uitwedstrijd tegen VIOS Vaassen.