Mooi resultaat van vv Hattem bij Rouveen

In de uitwedstrijd tegen koploper Rouveen kon trainer Oosterhaar niet beschikken over meerdere basisspelers. Desondanks speelde vv Hattem een zeer verdienstelijke wedstrijd en kwam het tegen Rouveen eigenlijk geen enkele keer in gevaar.

Bij vlagen bepaalden de geel-blauwen het spelbeeld wat de verdienste was van het gedisciplineerde spel van Hattem. Toch moest het tegen een achterstand op boksen en was het kenmerkend voor de prestatie van hedenmiddag dat het alsnog een punt aan de wedstrijd over hield.

Spanning
Dat de spanning er bij Rouveen in deze fase van de competitie in zit, was te merken aan het spel van de thuisploeg. Dat kan enerzijds te maken hebben met de druk om te winnen en bovenaan de ranglijst te blijven, maar anderzijds met het goede spel van Hattem. Zoals gezegd miste trainer Oosterhaar de nodige vaste krachten, maar de mannen die op het veld stonden lieten merken niet onder de indruk te zijn van het feit dat Rouveen bovenaan de ranglijst staat en het team speelde een prima wedstrijd.

Verdediging op orde
Beide teams probeerden te voetballen en op die manier door de verdediging van de tegenstander te komen. Doordat de verdediging bij beide goed op orde was, ontstonden er voor de rust geen echte kansen. Kort voor rust kreeg goaltjesdief Hooikammer van Rouveen nog wel een kansje na een onbedoeld misverstand in de verdediging, maar Rick Dalhuisen wist dit met een uitstekende actie te neutraliseren.

Meer druk op beide doelen
In de 2e helft, waarbij aan Hattem-zijde nog geen wisselspelers zijn ingezet, probeert Hattem de duimschroeven wat aan te draaien. Echte kansen levert het niet op, maar acties van met name Wesley van Winsum houden de defensie van Rouveen wel aan het werk. In deze periode creëert Hattem ook meer dan de thuisploeg. Gezien de ranglijst zou je overigens anders verwachten. Op het uur kruipt Rouveen wat uit haar schulp en vindt het toch wat ruimte in de Hattem-verdediging. Het tekent dat het de hulp van Hattem nodig heeft om op voorsprong te komen. Na een inschattingsfout van doelman Stefan de Weerdt en attent reageren van Rouveen-spits Hooikammer valt de bal pardoes in het doel en komt Rouveen op voorsprong.

Op gelijke hoogte
Trainer Oosterhaar kiest kort hierna voor een aantal omzettingen, waarbij onder meer een aantal jeugdspelers het veld betreden. Hattem zoekt nadrukkelijk de aanval en Rouveen komt onder druk te staan. Uit een hoekschop wordt Jens Borger getrakteerd op een elleboog in het gezicht. Een mogelijke strafschop blijft echter uit. Met nog 10 minuten te spelen weet Hattem verdiend op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap wordt in het strafschopgebied gebracht, Jens Borger kan de bal net niet voldoende richting meegeven, maar de ingevallen jeugdspeler Felix Besseler weet in een haag van spelers een gaatje te vinden om de bal bij de 2e paal binnen te werken. Rouveen voert in de slotfase nog wel de druk op, maar Hattem komt niet echt meer in de problemen.

Hattem morele winnaar
Bij de thuisploeg overheerste uiteindelijk teleurstelling over het verlies van winstpunten en moet het nu de koppositie delen. Aan de kant van vv Hattem was er meer reden tot vrolijkheid. Enerzijds omdat het team, waarin deze middag 5 jeugdspelers deelnamen, een prima teamprestatie op mat legde. Anderzijds omdat dit richting de komende midweekse wedstrijd een mooie opsteker is. Op 19 april treedt Hattem aan tegen BAS met als inzet de beslissing in de 2e periode. Bij winst is Hattem zeker van deelname aan de nacompetitie. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in