Leerlingen in actie tegen zwerfvuil

Maandag gaf wethouder Jan van der Heeden het startsein voor de Week van Mooi Schoon op de Jan Jasperschool De school gaat samen met 15.000 andere leerlingen uit 17 ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil.

Tot en met vrijdag doen 200 scholen mee aan de Week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, hebben de kinderen in de omgeving van de school zwerfvuil opgeruimd. Ze werden daarbij begeleid door leerkrachten en ouders. Het ingezamelde zwerfvuil wordt door ROVA opgehaald.

In Hattem deden vier scholen met in totaal 350 leerlingen mee. Wethouder Jan van der Heeden kwam speciaal voor het startsein naar de school. “Iedereen voelt zich fijner in een schone omgeving, daarom is het heel goed dat jullie je hiervoor inzetten. Om jullie te bedanken voor jullie inzet krijgen jullie allemaal een speciaal cadeau”, aldus de wethouder.

Cadeau voor alle leerlingen
Alle leerlingen die dit jaar meededen met de Week van Mooi Schoon ontvingen een bijzonder cadeau. Het Grondstoffen kwartetspel, vol interessante weetjes over grondstoffen, zwerfvuil en afval.