Help mee met de verduurzaming van verenigingsgebouwen in Hattem

Leden van de Rabobank kunnen helpen om de lokale leefomgeving te verduurzamen. De Rabobank heft namelijk de eigenaren van maatschappelijke gebouwen bij het aanschaffen en installeren van zonnepanenen. Leden van de Rabobank kunnen stemmen op gebouwen en de winnaars ontvangen de helft van de kosten voor aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Fanfarekorps Ons Genoegen
Het verenigingsgebouw De Triangel van Fanfarekorps Ons Genoegen aan de Veenburgerwal te Hattem is een van de gebouwen waarop de leden kunnen stemmen. Voor Ons Genoegen Onze ligt de prioriteit weliswaar bij het maken van muziek, maar de vereniging staat ook in de maatschappij en ziet de ontwikkelingen om ons heen. “De klimaatcrisis raakt ons allen ook ons en vooral onze (toekomstige) jeugdleden. Rabobank biedt ons nu de mogelijkheid om een kleine bijdrage te leveren aan verduurzaming van onze leefomgeving, namelijk door aankoop van zonnepanelen en die mogelijkheid willen we graag benutten,” aldus de vereniging op de website van de Rabobank.

Tennisclub Hattem
Een andere Hattemse deelnemer is Tennisclub Hattem. In 2011 heeft de tennisclub een beleidsplan gemaakt voor verduurzaming van het tennispark. Inmiddels zijn al veel stappen gezet zoals de isolatie van de spouwmuur en het dak van het clubhuis en het toepassen van ledverlichting in het clubhuis en op de tennis- en padelbanen. De ambitie is nu om 50 zonnepanelen te installeren. Lees hier het volledige verhaal van de tennisclub op de website van de Rabobank.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in