Stichting Leergeld zoekt vrijwilligers in Hattem

Stichting Leergeld Noord-Veluwe is een organisatie die voor kinderen van 4 tot 18 jaar
uit gezinnen met een laag inkomen activiteiten mogelijk maakt. Hierdoor kunnen deze kinderen ‘meedoen’ met hun leeftijdgenootjes. De stichting werkt in de gemeenten Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek en zoekt actieve vrijwilligers in Hattem.

Stichting Leergeld werkt alleen met vrijwilligers. Dat geldt zowel voor het bestuur als voor de uitvoering van praktische activiteiten, zoals (hulp)coƶrdinatoren, administratieve krachten en intermediairs. Regelmatig is er behoefte aan een nieuwe vrijwilliger voor deze functies. Op dit moment is Stichting Leergeld op zoek naar coƶrdinatoren en intermediairs.

Wat doet een coƶrdinator?
De coƶrdinator is verantwoordelijk voor de uitvoering van onze activiteiten in een afdeling(meestal: een gemeente). Hij/zij coƶrdineert de inzet van de intermediairs, beoordeelt aanvragen en zorgt voor de afhandeling daarvan.

Wat doet een intermediair?
De intermediair legt huisbezoeken af bij nieuwe gezinnen en zo nodig nogmaals bij gezinnen die al bij Stichting Leergeld bekend zijn. Hij/zij bespreekt met hen welke voorzieningen er zijn waarop zij mogelijk recht hebben en legt uit wat Stichting Leergeld kan betekenen voor de gezinnen.

Help je mee?
Belangstelling voor afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk, waarmee je kinderen in
jouw eigen regio helpt? Ga dan naar www.leergeldnoordveluwe.nl/vrijwilliger-worden of
bel 06 -5155 1231, mailen kan ook: info@leergeldnoordveluwe.nl


Bij Stichting Leergeld kun je een aanvraag doen voor onder meer: lidmaatschap van
een sportclub of scouting, muziekschool, deelname aan een kamp of schoolreis, sportkleding, sportschoenen of bijzondere schoolkosten. Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs is ook een fiets of laptop mogelijk. De laatste jaren verstrekt Stichting Leergeld in Hattem ook een Zomerpakket en een Winterkledingpas.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in