Hondenschool Hattem gaat verhuizen

“Wanneer de verhuizing van de hondenschool van de Gapersweg naar de Geldersedijk gaat plaatsvinden is nu nog niet precies bekend. Waarschijnlijk, als alles na verwachting gaat, zal dat tijdens de zomerstop gaan gebeuren,”  aldus Monique Crediet van Hondenschool Hattem.

Er zijn plannen om een nieuwe locatie te maken het perceel Geldersedijk 45a. Dit stukje land ligt bij de ingang van de huidige ijsbaan en in het verleden stond hier een boerderij.
De locatie is eigendom van de gemeente Hattem. Monique werkt al acht jaar aan de verhuizing van de hondenschool. Met name de verkeerssituatie op de huidige locatie aan de Gapersweg brengt dat met zich mee.
“De samenwerking met de gemeente Hattem verloopt heel goed. Ik zie een mooie taak voor de hondenschool in samenwerking met de gemeente. Bijvoorbeeld op het gebied van hondenbeleid, het opruimen van hondenpoep en het loslopen van honden. Honden mogen alleen buiten de bebouwde kom los lopen, en elders aan de lijn. Als hondenschool werken we aan het opvoeden van hond en eigenaar voor verantwoord hondenbezit binnen de gemeente.”

De huidige lokatie van de hondenschool aan de Gapersweg

“Onder normale weersomstandigheden vinden de trainingen plaats op het veld, maar om voor hele jonge puppies en hun baasjes tijdens zeer slechte weersomstandigheden een onderkomen te hebben is het plan om drie geschakelde units plaatsen,” vertelt Monique. “Hierdoor krijgt onze school ook een professionelere uitstraling en daar ben ik heel blij mee. Voor de materialen plaatsen we een container. Het geheel wordt mooi met hout afgetimmerd en krijgt een sedum dak waardoor het goed in het groene landschap past, zo wordt het een mooi plaatje voor Hattem.”

 

1 REACTIE

  1. Mooie move want nu nog veel parkeeroverlast voor fietsers vanaf de Hanzeboog richting Gapersweg. Er is voldoende parkeerruimte bij de ijsbaan. Dus parkeren op de fietsstraat Geldersdijk zou niet moeten hoeven/mogen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in