Herinrichting binnenstad Hattem fase 2 eind maart van start

Wethouder Auke Schipper en Rob Alberti namens NTP BV hebben vandaag de handtekening gezet onder de opdrachtverstrekking aan NTP van ‘Herinrichting binnenstad fase 2’. Eind deze maand wordt gestart met de uitvoering van de werkzaamheden in de binnenstad van Hattem.

‘Vergroenen’
Dit project gaat om de herinrichting van de openbare ruimte van de binnenstad. Een uitzondering hierop zijn de delen van de binnenstad die in fase 1 zijn afgerond, zoals de Markt, het Kerkplein en het gebied rond de molen. Belangrijke onderwerpen in fase twee zijn het afkoppelen van het hemelwater, het vervangen van straatmeubilair en het ‘vergroenen’ van de binnenstad. Het project speelt zich af onder en op de stadsvloer.

Start op 29 maart
“Hiermee zorgen we voor een aantrekkelijke, toekomstbestendige en toegankelijke openbare ruimte van de historische binnenstad voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Thema’s als verkeer, parkeren, klimaatadaptatie en verlichting nemen wij mee in de plannen”, aldus de gemeente Hattem. NTP start op maandag 29 maart met de werkzaamheden in de Kerkstraat (van Markt tot 3e Walsteeg). Op www.samenhattem.nl zie je de planning voor Kerk- en Kruisstraat. Half april vult de gemeente de planning aan tot aan de bouwvak. ►Klik hiervoor het definitieve ontwerp: Ontwerp herinrichting binnenstad

Geveltuinen in Hattem
Niets is zo gezellig als een historische binnenstad vol met bloemen en groen. Omdat de binnenstad van Hattem opnieuw wordt ingericht, is dit het moment om ook de gevels op te fleuren. Zo maken we de binnenstad samen nog beter bestand tegen klimaatveranderingen en nog aantrekkelijker voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Doe je mee? De folder met allerlei tips kun je gratis ophalen bij het Projectkantoor Binnenstad, Ridderstraat 10.

Vervangen leidingnet
Op dit moment vervangen Vitens en Liander ongeveer 9 kilometer aan elektriciteitskabels en leidingen voor gas en drinkwater in de binnenstad. De firma Siers voert de werkzaamheden uit en duren minimaal tot aan de bouwvak.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in