Hattemse vrijwilligers bedankt!

“Hartelijk dank, jullie zijn het cement van de samenleving!” Met deze woorden bedankte wethouder Margriet Brouwer de vele vrijwilligers die afkwamen op de uitnodiging van gemeente Hattem en de SWH voor de vrijwilligersavond, een blijk van waardering voor de vele inwoners van Hattem die zich belangeloos inzetten voor hun stadsgenoten.

Vrijwilligersdag
Het evenement werd georganiseerd ter gelegenheid van vrijwilligersdag, die landelijk al op 7 december wordt gevierd. Vanwege de drukke agenda’s in december besloten gemeente en SWH dit te verplaatsen naar januari. Een goede keuze, want ruim honderd genodigden wisten de weg naar MFC de Marke te vinden.

Beelden en vragen
De aanwezigen genoten van beelden van de restauratie van de IJsselbrug. Een bijdrage die werd verzorgd door d’Olde Dreideuze, de stichting die oude filmbeelden van de Hattemse samenleving conserveert en vertoont. Daarna trad wethouder Margriet Brouwer op als quizmaster. Zij liet vragen beantwoorden over Hattem en over het vrijwilligerswerk in Nederland. Met de kennis over deze onderwerpen bleek het gelukkig goed gesteld, zodat twee best scorende vrijwiligers, Rikie Coster en Charlotte van der Werf,  konden worden verblijd met een prijs.

Mes snijdt aan twee kanten
Tijdens de quiz bleek dat er op veel fronten vrijwilligerswerk wordt verricht. Veel Hattemers leveren hun tijd aan sportclub, zorginstelling, kerk of cultuur. Dat levert niet alleen de maatschappij, maar ook henzelf voldoening op, zo blijkt uit onderzoek.

Waardering

De prijswinnaars van de pubquiz

Na lichtbeelden en quiz was het tijd voor een hapje en een drankje, waarbij ambtenaren van de gemeente optraden als volleerde gastvrouwen en – heren. Oude en nieuwe contacten werden aangeknoopt zodat de stemming opperbest was. Bij de uitgang konden stond er nog een kleine verrassing voor de deelnemers klaar.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in