Voerman Museum trekt 45 procent meer bezoekers

Het Voerman Museum Hattem heeft een succesvol jaar achter de rug met als resultaat 45% meer bezoekers. In 2019 waren er diverse activiteiten in het museum die extra bezoekers trokken. Zo bracht het museum een eigen postzegel uit, was er de succesvolle expositie van Sibyl Heijnen, was er uitgebreid aandacht op nationale tv in het programma Hier zijn de Van RossemsĀ en op omroep Gelderland in het programma Kunstkijken met Pieter van Eekelen. Tenslotte opende het de expositie ‘In Vervoering van Voerman’.

Bij deze laatste expositie die nog tot 12 april 2020 te zien is, behoort een boek dat dezelfde titel heeft als de tentoonstelling. Het boek is door Kristian Kreeft, conservator van het museum, geschreven en bevat veel nieuw en nog niet eerder gepubliceerd materiaal.

Het Voerman Museum Hattem opereert sinds 2019 ook zelfstandig. De gemeenschappelijke entree met het Anton Pieck Museum werd opgeheven en beide musea beschikken nu over een eigen ingang. De toename van het aantal bezoekers is daarom des te opmerkelijker, omdat de toename van het aantal bezoekers volledig op eigen kracht is gerealiseerd.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in