Wie wordt Voorleeskampioen van Hattem?

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert op 29 januari in Hattem de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zes schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een zelf gekozen boek.

Wie doen er mee?
De schoolkampioenen zijn Nina Wolf van de Van Heemstraschool, Charella Spijkerman van De Vlonder, Anniek van ’t Holt van de Jan Jaspersschool, Roos Hollander van de Sint Andreasschool, Tim van der Velden van Het Palet en Esther Spannenberg van De Zaaier. De boeken waar zij uit voorlezen is een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken van populaire schrijvers.

Jury
De jury bestaat uit wethouder Broekhuis, Berna Samsom van de CBB en Margriet Gregoire, oud-medewerker van de Bibliotheek. Het publiek bestaat uit genodigden van de schoolkampioenen.

Nationale Voorleeswedstrijd
De voorleeskampioen van Hattem gaat door naar de regionale ronde in Apeldoorn. De kampioen in Apeldoorn doet dan mee aan het Gelders Kampioenschap. De beste voorlezers per provincies gaan de ‘voorleesstrijd’ aan in de de grote landelijke finale in Amstelveen.

Belangrijk & leuk
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie vind je op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in