Anton Piek Museum en Voerman Museum dik tevreden

Het Anton Pieck Museum en het Voerman Museum kijken terug op een geslaagd 2017. De musea mochten het afgelopen jaar meer dan 24.600 bezoekers verwelkomen. Daarmee was het bezoekersaantal bijna even hoog als in het topjaar 2016, toen ruim 25.000 mensen langs de gezamenlijke kassa aan de Achterstraat gingen.

Voorzitter van het Anton Pieck Museum Harriët Harmeijer en bestuursvoorzitter Harrie van de Ven van het Voerman Museum Hattem, toonden zich tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst dik tevreden over de in 2017 behaalde resultaten. Harmeijer stelde vast dat het goed gaat in de museumwereld en dat ook de beide Hattemse musea een mooi jaar achter de rug hebben.

Van de Ven onderstreepte hierbij nog eens dat het Anton Pieck Museum en het Voerman Museum geheel op vrijwilligers draaien en dat deze fraaie resultaten dankzij de inzet van die vrijwilligers is behaald.

Harmeijer liet tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst tevens weten dat zij de voorzittershamer van het Anton Pieck Museum in april overdraagt aan haar opvolger Hans van der Hoeven.

De twee musea hopen ook dit jaar weer al die bezoekers, die vaak vanuit het hele land naar Hattem komen, te blijven trekken. En natuurlijk ook de buitenlandse museumbezoekers. Het Anton Pieck Museum lanceert hiervoor in april de tentoonstelling rond striptekenaar Jan van Haasteren.

Het Voerman Museum Hattem heeft tot half april de expositie rond de schilders Freek van den Berg en Roland van den Berg. Daarna krijgt de Voerman-collectie in Hattem versterking van een tentoonstelling, die gewijd zal zijn aan de roos. Deze zomertentoontstelling heeft als uitgangspunt de aquarel van Jan Voerman senior ‘La France rozen’.