Volleybaldames HVV herpakken zich uit achterstand

In de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie speelden de dames van HVV  tegen Pauwervoll dat met rasse schreden de top 3 was binnen gedrongen. Een belangrijke wedstrijd om punten te pakken in de strijd om een zo hoog mogelijk positie op de ranglijst.

Bij het inlopen werd duidelijk dat Pauwervoll een aantal nieuwe dames heeft met de nodige lengte. Maar in de eerste set was daar weinig van te merken. HVV kon vrij spelen en kwam goed tot scoren, misschien ging het wel iets te makkelijk. Met 19-25 ging de set naar HVV.

De daarop volgende 2 sets waren andere koek. Pauwervoll was iets verschoven in de opstelling en een aantal speelsters had een lastige en lange blokkering voor zich. HVV had veel moeite om te scoren. En niet iedereen zat helemaal goed in de wedstrijd met 25-14 en 25-23 gingen deze sets naar Pauwervoll.

In de derde set kwam HVV al wat beter in haar spel en de scoremodus. Het ging er met name om slim te spelen en het centrum te gebruiken en bepaalde lange speelsters verdedigend werk te laten doen. HVV wist in de 4e set het slimme spel door te zetten. En kon deze set naar zich toe trekken met 20-25.

Dan de beslissende 5e set. Pauwervoll had naast een paar speelsters met lengte ook een ervaren en geslepen speelster die goed keek wat de HVV-verdediging en blokkering deed en op de beslissende momenten werd zij veelvuldig aangespeeld. De Hattemer volleybaldames keek al snel tegen een achterstand aan en met een achterstand van 14-9 leek het uitgespeeld te zijn voor HVV, totdat Eva van Selling aan de service kwam en in een keer alles goed viel voor HVV. De mindere passers bij Pauwervoll werden opgezocht. HVV wist nu wel de bal te blokkeren en zo werd het in een zeer spannende strijd 14-16 voor de Hattemse dames.

Een terechte rondedans om deze nipte overwinning te vieren. Met de 2-3 overwinning was voor HVV de 2e plek voor de winterstop zeker.