Hatto-Heim wint van koploper Z.A.C.

Op een koud en winderig Jo van Marle sportpark stond zaterdag in Zwolle de wedstrijd Z.A.C. – sv Hatto-Heim op het programma. Maar de uitslag deed alle ongemakken snel vergeten.

Hatto-Heim begon goed aan de wedstrijd met veel balbezit, maar grote kansen kwamen er niet uit met het veldoverwicht. ZAC probeerde met wat afstand schoten voor onrust te zorgen. Door een groot misverstand tussen de keeper en zijn verdedigers stond toch ineens de 1-0 voor ZAC. op het scorebord verscheen. Maar Hatto-Heim ging goed door met veel druk op de bal en had zeker een overhand in de eerste helft.

In de tweede helft zag je een ZAC dat graag zo snel mogelijk het tweede doelpunt wilde maken. En daar waren ze ook kort bij, maar Brian Mensink hield met een prima save Hatto-Heim in de wedstrijd. Bram Neuteboom en Noah Brommer werden vervangen door Ruben Bouwhuis en Patrick Mensink.

Hatto-Heim kreeg meer grip op het middenveld en werd sterker. Goed doorgaan van Twan van Rijssen leidde de corner in. De bal werd knap voorgezet en ZAC kreeg de bal met moeite uit het strafschop gebied en rolde voor de voeten van Ruben Bouwhuis. Hij schoot de bal als een kanonskogel achter doelman Puck Pool: 1-1.

ZAC zette alles op alles om geen punten verlies te leiden en bij één van de aanvallen onderschepte Hatto-Heim de bal die naar voren werd geschoten richting Winand Meilink. Hij passeerde zijn tegenstander en schoot de bal beheerst lang de uitkomende keeper Pool: 1-2.

De wedstrijd zelf werd harder en scheidsrechter Koolwijk kwam soms ogen en oren te kort. Twan van Rijssen had zelfs bijna de 1-3 op z’n schoen, maar de bal ging via de paal-rug keeper-paal in de handen van de keeper.

In de 95e minuut werd de wedstrijd afgefloten en waren voor Hatto Heim de verdiende punten binnen. De winterstop is nu aangebroken en  Hatto-Heim speelt op 19 januari zijn eerste wedstrijd thuis tegen Olympia’28.

Sportuitzending gemist of terugluisteren?