Zonnepanelen Keppelskamp in het zonnetje gezet

Wethouder Koen Castelein en Johan Wastenecker, manager vastgoed Triada, brachten donderdag een bezoek aan een bewoner, de heer Eilander, van de Keppelskamp. Diverse woningen aan de Keppelskamp zijn onlangs uitgerust met zonnepanelen, waardoor de huizen nu trots een energielabel A dragen.

De woning van de heer Eilander onderging in 2019 een volledige renovatie waarbij de keuken, badkamer en het toilet zijn vernieuwd. Ook zijn er isolerende maatregelen genomen. Deze inspanningen resulteerden in een energielabel A. Sinds afgelopen zomer zijn er ook zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. Hierdoor behoort deze woning tot de top wat betreft de energiekwaliteit van de woningen in de omgeving. Bovendien dragen de zonnepanelen bij aan het beperken van de woonlasten voor de bewoners.

Bovengemiddeld veel huurders
“Inwoners in Hattem tonen een grote motivatie om de verduurzaming van hun huizen te bevorderen”, aldus Johan Wastenecker. “In Hattem zitten we ruim boven het landelijk gemiddelde wat betreft deelname van huurders. En we zijn nog niet klaar. Onze focus ligt nu op het verbeteren van de lagere labels, maar zodra alles op orde is, gaan we ons richten op het verhogen van de A-labels naar een nog hoger niveau. Het is een voortdurend proces.”

Wethouder Koen Castelein is blij met het feit dat de installatie van zonnepanelen ook een integraal onderdeel is van de inzet van Woonstichting Triada om het energieverbruik van haar huurders te verminderen. En daarmee ook de woonlasten van de bewoners te beperken. “Dergelijke initiatieven dragen bij aan onze ambitie om een duurzame gemeente te worden. We zijn blij met elke stap richting een duurzaam Hattem. Dit lukt alleen samen met onze gemotiveerde inwoners.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in